Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Rendszeres reggeli hasfájás,...

Rendszeres reggeli hasfájás, hasmenés?

Figyelt kérdés

Pár éve tapasztalom. Reggelente mindig nagyon fáj a hasam, és hasmenésem is szokott lenni általában.

Teljesen mindegy, hogy mit eszek az előző nap folyamán vagy este, vagy hogy eszek-e későn egyáltalán.

Akkor szoktam általában tapasztalni, ha korán kelek.

És mivel egyetemista vagyok, elég rossz a helyzet. Az első pár órát mindig végigszenvedem, annyira fáj a hasam, de kakálni viszont nem sikerül, csak később tudok, de a fájdalom addig meg kínoz.

Nálam mindig úgy van, hogy felkelés után nemsokkal rámjön az "inger". Ha csak később kell kelnem, akkor ez rendben szokott lenni, kakálok és kész. Az állaga is rendben van ekkor. De korai kelésnél (ez lehet 7 vagy akár 9-10 óra körül is) mindig jelentkezik ez a hasfájós-hasmenéses probléma. Nem a hasmenés a legnagyobb baj, mert az máskor is előfordul, és nem igazán zavar, mert vissza tudom tartani. De a hasfájás az elviselhetetlen szokott lenni reggelente. Mi ennek az oka, és mit tehetek ellene?

Az valószínű hogy nem bírom a laktózt, mert attól mindig hasmenésem volt, de most már jobban odafigyelek és kerülöm ezeket a termékeket.

2018. nov. 5. 16:11
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

Ami még fontos lehet: nem dohányzom és nem iszom, soha nem is tettem. Nincs semmilyen káros szenvedélyem.

21/L

2018. nov. 5. 16:15
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez engem is érdekelne velem is ezvan mindig ha korán kelek, de persze ha hetvege van akkor meg semmi gond, en is laktózos vagyok de nekem már nincsenek tüneteim. Helicobakteriumom van 1 hónapja kaptam én arra gyógyszert azóta azért mar jobb szerencsere. De kiváncsi vagyok a kommentekre.
2018. nov. 5. 19:28
 3/11 anonim ***** válasza:
59%
Stressz.
2018. nov. 5. 22:07
 4/11 anonim ***** válasza:
A stressz hasmenést okoz?
2018. nov. 7. 23:20
 5/11 anonim ***** válasza:
44%
Többek között.
2018. nov. 8. 07:53
 6/11 anonim ***** válasza:
59%

Sajnos ez lehet stressztol. Foleg ha hetvegen/nyaron nincs.

Szerintem erdemes lenne a laktozerzekenyseged kivizsgaltatni.

Anya Salvus gyogyvizet iszik kuraszeruen, esetleg nezz utana.

(Bocsi az ekezethianyert, kulfoldi billentyuzetet hasznalok)

2018. nov. 22. 19:33
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Mint írtam, nem fogyasztok már laktózt. De a probléma megmaradt.

Hogy lehet amúgy megvizsgáltatni? Mert decemberben csináltatok vérképet más ügyben. Abból kiderül?

2018. nov. 22. 20:10
 8/11 A kérdező kommentje:

Nem lehet hogy ilyenem van?

[link]

2018. nov. 24. 01:40
 9/11 anonim ***** válasza:

Szia kérdező!

Van még hasmenésed? És csak reggel?

Voltál már ezzel orvosnál?

A laktózérzékenység nem mutatható ki vérvétellel szerintem.

2018. nov. 26. 16:39
 10/11 A kérdező kommentje:

van még, igen :(

pedig már kerülöm a laktózt

2018. nov. 26. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!