Vannak itt olyanok, akik nem szoktak belázasodni, sőt az átlagosnál kicsit alacsonyabb testhőn élnek?
Nem tudom mit tegyek.
Tegnap óta hasi görcseim, izomfájdalmam, hasmenésem van, éjjel arra ébredtem, hogy zúg a fülem, a testhőm 37,8 volt. Sosem szokott ennyi lenni!
Maximum 37 de akkor már ráz a hideg.
Ha orvoshoz megyek ezzel,kiröhög és algopyrinnel hazaküld.
De én ismerem a szervezetemet, tudom, hogy ez most más...
Ti mit tennétek?
Köszönöm előre is a válaszokat! (30/N)
Lehet hogy rosszul érzed magad, de a visszafordíthatatlan fehérje átváltozások csam magas lázzal veszélyesek.
Ha csak hőemelkedésig jut el a szervezeted, az pedig azért baj, mert az nem elég hatékony a bacik legyőzésében.
Én is "hidegvérű" vagyok. :D
Nem is emlékszem, mikor voltam utoljára lázas, 10-15-20 éve? Ha dokihoz megyek, mindig meg szokta kérdezni, hogy lázam volt-e. Én meg mindig mondom, hogy nem mértem, mert nem szoktam lázas lenni, nem meleg a homlokom, nincs melegem stb. (Néha meg azt mondom, hogy nem volt, ha épp nincs kedvem magyarázkodni.)
Épp most terveztem el, hogy rendszeresen mérni fogom a testhőmérsékletemet, az adatokat pedig rögzítem. Lehet, hogy hasznos lesz egyszer, pl. pont ilyen esetben, ha az amúgy 36 - 36 és fél felmegy 38-ra.
Egyébként azt olvastam, hogy a láz az egyes betegségek esetén az emberek 75%-ánál fordul elő. --> Tehát akkor a másik 25%-ba tartozunk, az nem is olyan kevés, minden 4. ember.
Csak azt nem tudom, hogy ezt az orvosok miért nem tudják, meg azt se, hogy nem vagyunk egyformák.
Nemrég rosszul lettem, beszaladtam az első dokihoz, vérnyomás 135/valamennyi. A doki szerint az teljesen normális (mert ugye a sztenderd szerint 140 felett számít magasnak), az asszisztens szerint "jaj, mennyien örülnének, ha csak ennyi lenne". Oké, basszus, csakhogy nekem jellemzően 100 alatt szokott lenni a szisztolés érték, felette csak nagyon ritkán (110-nél magasabbra nem is emlékszem). Szóval a "kiindulási"-hoz képest az nagyon sok, és ezt kellene észrevenni, nem pedig darab-darabra kezelni a betegeket.
Köszönöm a válaszokat.
Kedves utolsó hozzászóló, ezt nagyon jól látod szerintem. A legjobb, ha az ember megismeri a szervezetét és önmagához hasonlítja, nem a papírformához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!