Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Csak akkor jó a vércukorszinte...

Csak akkor jó a vércukorszintem, ha iszok?

Figyelt kérdés

19 éves srác vagyok, 7 éve egyes típusú cukorbeteg. Az utóbbi időben 24-30-as cukrokat mérek, nem ritka, hogy a mérő is kiakad. Szabályosan csak akkor jó a cukrom, ha alkoholt iszok (4-6 sör). Igyekszem kerülni az italt, de már teljesen kikészülök, hogy csak ez nyújt "megoldást".

Több orvoson vagyok túl, senki nem mond semmi használhatót. Nem akarok alkoholistává válni, bár így is az vagyok... Heti 1-2x iszok, mert már nem bírom elviselni ezt az állapotot.

Tisztában vagyok vele, hogy cukorbetegnek egyáltalán nem szabadna alkoholt fogyasztania. Le akarom tenni teljesen, de nem megy.

Egyszerűen nem tudom, mihez kezdjek, elegem van az egész mostani életemből. Eddig 1x voltam igazán másnapos jó cukorértékekkel, de még akkor is sokkal jobban éreztem magam, mint ahogy egy átlagos nap.

Ma is megittam 6 sört (nem vagyok büszke rá), mert szabályosan mérhetetlen volt a cukorszintem. Miután iszok, visszaáll 6-8 körüli értékre. 3 hete vagyok így, nem tudom, mit kéne tennem, hogy javuljon a helyzet.

Az értelmes válaszokat előre is köszönöm.

2018. nov. 1. 20:24
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem értem ezeket az orvosokat. Keress egy jó diabetológust! (ól van beállítva az inzulin adag? Jól adagolod?

A máj feladata a cukor raktározása és termelése. Ezek a folyamatok a háttérbe szorulnak ha nagy mennyiségben iszol, mert az alkohol metabolikus előnyt élvez, tehát a máj az alkohol lebontásával foglalkozik. Csökken a vércukor.

Persze ha édes, cukros italokat fogyasztasz, akkor nőni fog.

Gondolom tisztában vagy az alkohol káros hatásaival. (Tönkremegy a máj, rák, agysorvadás, pénz költés, stb.) Nem éri meg alkoholistának lenni. Szóval ez nem megoldás.

2018. nov. 1. 21:23
 2/3 anonim ***** válasza:
Nincs jól beállítva az inzulin adagod.
2018. nov. 1. 22:20
 3/3 anonim ***** válasza:
az alkohol csökkenti a vércukorszintedet (persze nem a koktélok, cukros löttyök). a cukorbetegeknek azt ajánlják, hogy ne igyanak pont ezért alkoholt, de ha isznak, akkor mindenképpen egyenek is közben, hiszen az alkohol leviszi a vércukrot. alkohol helyett inkább mozogj rendszeresen és menj el egy másik orvoshoz, mert nincs rendben a cukrod, ha ilyen nagyon magas értékeket mérsz. nem írtad az étrendedet, de azt is gyökeresen meg kellene változtatni, értelemszerűen teljesen ki kellene iktatni a cukrot, feldolgozott élelmiszereket az étrendedből és rengeteg zöldséget, alacsony glikémiás indexű ételt enned. felkereshetsz egy dietetikust is, nem olcsó mulatság de nagyon sokat segít.
2018. nov. 5. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!