Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Anorexia - hogy jöttetek ki...

Anorexia - hogy jöttetek ki belőle?

Figyelt kérdés
Az unokám kb egy éve anorexiás. Azóta kezelik, de minimális eredmény (sem) mutatkozik. Ajánlottam a szülőknek, hogy vigyék más terapeutához, de nem hallgatnak rám. Magam annyi mindennel kísérleteztem, de mindig kudarcot vallok. Kíváncsi vagyok, nektek végül mi használt. Kaphatnék néhány ötletet?

2018. okt. 25. 19:48
 1/2 anonim ***** válasza:

Én 2015 tavaszán csöpoentem bele sajnos, modelleket nézegettem a neten és már az alapból modellakatomat elkedztem fogyasztani.

176cm-hez 57kg voltam, 45re fogytam, undorítóan néztem ki, nem ettem egész nap csak pár falatot, mikor már fájt a hasam.

Kórházban is voltam, a vadaskertben is Bp-en, ott láttam tényleg nagyon brutál sovány anorexiásokat, akkor kaptam észbe, hogy hoppá, ilyen aztán NEM akarok lenni.

Megijedtem és elkezdtem enni mint 1 állat, 2 honap alatt visszahíztam, azóta is 58-60kg vagyok, sportolok és nagyon csinosnak érzem magam!

Sok kitartást neki!!!

2018. okt. 25. 19:55
 2/2 anonim ***** válasza:

Én májusban voltam 36 kg. Felkerestem egy dietetikust, mert az ő segítségével és tanácsaival nem volt olyan félelmetes elkezdenem enni és tudtam, hogy idővel nem egy dagadt malacra hízlal fel, hanem segít megtartani az ideális testsúlyt.

Blogot vezettem mellette ahova anonim mindig kiírhattam a kételyeimet, bánatomat vagy épp örüömömet.

Emellett volt 1-2 pszichológiai praktika, amit magamon sikeresen tudtam alkalmaznmi; meglátni, miért is szükséges, hogy sovány legyek, mi az elmém kegmélyebb pontjának a célja ezzel - és ez miből gyökerezett ki és megoldást is találhattam a gondra.

Sosem tekintettem magamra betegként; mert egy betegségből nehezebb kigyógyulni, mint egy átmeneti állapoton túllendülni.

Október elején értem el a 45 kilót, ami az ideális súlytartomány alsóhatára az esetemben és a dietetikus gyógyultnak nyílvánított. Plusz idővel fokozatosan elkoptak az anorexiás gondolataim. 28 éves nő

Sok sikert az unokádnak, remélem valamit tudtam segíteni.

2018. okt. 26. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!