Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Nemrégiben voltam laktózzal...

Nemrégiben voltam laktózzal végzett hidrogén kilégzési teszten, a vizsgálat negatív eredményű lett. Miért lehet, hogy nem puffadtam?

Figyelt kérdés

A vizsgálat napján délelőtt amikor a vizsgálat lezajlott minden rendben volt, de délutánra extrém módon felfúvódtam. Forgott a bélrendszerem. :)

Szerintetek ezt mi okozhatja?

Érdemes elmenni laktulóz vizsgálatra is?

Orvost is meg fogok kérdezni természetesen, de kíváncsi vagyok mások tapasztalatára.

2018. okt. 25. 08:26
 1/4 anonim ***** válasza:
A bélgáz képződést nemcsak a laktóz emésztésére való képtelenség okozhatja, hanem számos más dolog, amikor a gyomor-bél rendszerben nem megfelelő mikroorganizmus flórával rendelkező ételek keverednek, érintkeznek egymással és a bélbaktériumokkal.
2018. okt. 25. 09:47
 2/4 anonim ***** válasza:

Nekem is laktózintolerancia gyanú volt, aztán kiderült, hogy olyan baktériumok vannak a bélrendszeremben, amik gátolták a tej felszívódását.

Érdekes mód, a tejcukros vizsgálatnál nem volt bajom, a simán meg örültem, hogy hazaértem wc-re. :DD De kaptam antibiotikumot, és azóta semmivel nincs bajom.

2018. okt. 25. 10:11
 3/4 anonim válasza:

Amúgy ezt a h2 kilégzéses tesztet kilehet bírni azzal a 2 dcl folyadékkal éhgyomorral? Mivan ha elájulok akkor újra kell az egészet kezdeni?

Mert nagyon parázok azon,hogy nem elég,hogy éhgyomorral 8-tól 11 ig ott kell lennem, még nem is ihatok ,csak egyszer 2 dcl folyadékot? A vége felé nem szoktak az emberek émelyegni,összeesni?

2021. nov. 23. 11:02
 4/4 A kérdező kommentje:
Miért ne lehetne, ne délután menjél. Segítenek, egészségügyi dolgozó lesz ott, nem kell tartani tőle. Nem is biztos, hogy kitöltöd az időt, már nem emlékszem meddig tartott.
2021. nov. 24. 09:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!