2 éve van epés refluxom. Eddig a lentieket ismerem az enyhítésére. Esetleg nektek van tippetek?
Két éve derült ki, hogy epés refluxom van.
Azóta napi 2x Quamatel-t szedek, illetve éjszakánként nyugtatót, ugyanis az idegesség miatt jön elő legtöbbször.
Jön a vizsgaidőszak és még nyugtató, Quamatel mellett is elég érezhető a sav. Szoktam esténként tejet inni és hetente egy két alkalommal szódabikarbónát veszek be. Az étrendemen változtattam természetesen. Mást tudnátok ajánlani, ami nektek segített?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Valami gyengíti az emésztésed, azt kell megfigyelned h mi az amit nehezen emésztesz és mi az amit könnyen, azaz felviszi e a nagy mértékben a savad vagy sem. Nekem a tésztaféle, a zsíros ételek és a tej tartalmúak kerülendők. Reggelente főtt hajdinát eszek azzal pótolom a pékárut, vagy épp puffasztot rizs, kukoricás abonett. Nem azt jelent h glutén allergiás vagyok, de az emésztésem küzd ezekkel az ételekkel és ha fogyasztok ezekből felmegy a savam. Savlekötökkel vigyázni kell mert teljesen leáll a végén a savtermelésed. Kordában lehet tartani a savat csak sok figyeld a tested jeleit, és ami nagyon nehéz lemondással jár, mint pl.a kv, tejtermékek, tésztafélék
Azt is megfigyelheted h a zöldség vagy gyümölcsök közül melyek amik felviszik a savad vagy csökkentik, ezt úgy tudod leginkább h éhgyomorra eszed és úgy figyeled
Nekem is ez van, évek óta. A hideg tej nekem is jó, de rövid ideig.
Jó ha valamilyen kekszet, ami nem sós, esetleg enyhén édes rágsz ilyenkor, nekem a sima háztartási keksz jött be, felszívja a gyomorsavat, de jó a pattogatott kukorica is, ami natur.
Próbáld ki a Salvus vizet, gyógyszertárba kapható, de máshol is.
Nekem a Quamatel már nem hatott egy idő után, háziorvos írt fel Prantoprazol nevű gyógyszert.Na ez nekem nagyon jó, reggel 1 szem, és kész.Semmi gyomorégés.Volt hogy elfogyott, nem írattam időben, másnap már égett a gyomrom.Holott ezt már 3 éve szedem, előtte vagy 8 évig szedtem a Ranitidint vagy Ranitec nevűt is, mégse állt le a gyomorsav működésem, mint itt írják.
Amúgy meg a sok gyomorsav ha nem szednék rá rendszeresen gyógyszert, kimarná a nyelőcsövem, gyomrom és rák lenne előbb-utóbb a vége.
Nem derült ki mi miatt van?
Nekem nem ételek okozzák, hanem a stressz, az idegesség.Meg nyáron nincs, ősztől nyárig van jobban, tehát a hideg, fénynélküli, napsütésnélküli időszakban jön elő.
Utolsó válaszoló:
Azt mondták nekem is, hogy a stressz miatt jött elő. Nyáron nekem sem ilyen kellemetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!