Másnál is előfordult ilyen tünet pajzsmirigy alulműködésnél? A gyógyszer szedésével mennyi idő után múlt el?
Kb 1 hónapja kb megállás nélkül szédülök. Nem olyan erős, hogy tántorogjak, vagy forogjon velem a világ,de elég zavaró. Hol jobban, hol kevésbé, de kb megállás nélkül fennáll a szédülés. Voltam neurológián, ott nem láttak semmi neurológiai eltérést. Azt mondta a neurológus hogy talán BPPV, vagy stressz. De a BPPV tüneteire nem mindig illik rá az én szédülésem. Azóta csinálom rá az Epley manővert, néha segít. A labor alapján alulműködik a pajzsmirigyem, jódhiányom is van. Minden más rendben volt.Hó végén lesz pajzsmirigy Uh+ még vérvétel. A ho. szerint ettől lehet a szédülés. Kb 2 hét után még a szédüléshez társult szorongás, előfordul, hogy szívdobogásérzésem is van. Mérem rendszeresen a vérnyomásom, pulzusom, az mindig rendben van. Néha baromi gyengének is érzem magam. Egy tortúra ettől minden nap. Az utazás kb kínzás. Olvastam neten is, hogy ennek a betegségnek lehetnek szorongásos, pánikbetegséghez hasonló tünetei. Másnál is volt ilyen tünet, mennyi idő után múlt el?
24/L
Valóban lehet pm-alulműködés tünete, bár inkább az autoimmun eredetűé szokott lenni. Te meg valószínűleg annyiban nagyon-nagyon szerencsés vagy, hogy "csak" a jódhiányt kell megszüntetni, és akkor a pm-működésed is helyreáll.
A vérvételnél nem írtad, hogy milyen markerek vizsgálatát kérte az orvos. Leírom, mik KELLENEK mindenképp:
fT3
fT4
rT3
antiTPO
antiTG
Utóbbi kettő ellenanyagok, túl magas szintjük autoimmun betegségre utal. Ha bármelyiket is kihagyta a doki, kérd, hogy írja rá ezeket is a laborkérőre. Ha nem tudsz vele megegyezni, akkor meg inkább fizesd ki privátban, mert nagyon nem mindegy, hogy mi áll az alulműködés hátterében. (Az esetek kb. 10%-ában jód- és/vagy szelénhiány, a többi mind autoimmun.)
Ha meglesz az eredmény, írd le, hátha tudok segíteni.
Szia!
2020-ban, most hogy érzed magad? Én nagyon hasonló cipőben járok. MR, Ultrahang, fül-orr-gégészet,neurológia, otoneurológia, vérkép (tumormarker,glutén,cukorbetegség,pajszmirig), és minden rendben. Nekem is a BPPV-vel jöttek, de hát nem szédülök ha fekszem vagy felülök, nem forog velem a világ, úgyhogy félek, csak kidobott pénz volt az a vizsgálat is az otoneurológusnál :/ Ülök, és olyan mintha stresszelnék és ugrál a kép, miközben az égvilágon nem stresszelek tudatosan semmin....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!