Mennyi mikrogramm gyógyszert szedtek naponta pajzsmirigy-alulműködésre?
Félreértettetek!
Nem azt kérdeztem, hogy nekem mennyit kell szednem. Azt majd az orvosom megmondja.
Én csupán érdeklődésből tettem fel a kérdést, hogy megtudjam, sorstársaim mennyit szednek.
Az mindig attól függ, mennyivel lehet elérni a normál hormonértékeket. Normális orvos nem pusztán a TSH-szintet nézi, hanem T4-et és T3-at is.
Magyarországon T4 tartalmú tablettákat szoktak felírni (Letrox, Eutirox stb.), tehát ezeknek ugyanaz a hatóanyaga (szintetikus amúgy), csak a vivőanyaguk más.
Ami nagyon fontos, hogy tudni KELL, hogy mi az oka az alulműködésnek, de sajnos ezt sok orvos nem vizsgálja. Ha jódhiány, akkor jódpótlással hamar helyreállhat a rend. Ha viszont autoimmun (ezt aTPO- és antiTG-szintekből lehet megállapítani), akkor ezzel nem szoktak foglalkozni, csak a hormonpótlással, és élethosszig tartó szedést jósolnak.
Pedig az állapot lényegesen javítható, vagy szerencsés esetben teljesen lecsökkenthető az ellenanyagszint ásványi anyagokkal, vitaminokkal, diétákkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!