Gócos tüdőgyulladásra antibiotikum?
Tekintve, hogy jó későn vetttem észre a kérdést, ha még mindig változatlanul fennáll a dolog, azt szerintem érdemes komolyabban venni.
Ez valami atípusos tüdőgyulladás, nem? Az ilyenek sokszor nem okoznak jelentős tüneteket (bár az első hetekben elég jelentős volt!) de megterhelik a szervezetet! Közvetlenül a tüdőt, de ez által hosszútávon a szívet is, és ezáltal mindent. A krónkius gyulladás eleve káros.
Igen, valóban nem jó és nem is szabad kis semmiségekre feleslegesen antibiotikumot szedni, ezzel egyetértek! Legfőbb okból azért nem, mert minél többször szedünk atb.-t, az annál inkább segít a baktériumoknak alkalmazkodni hozzá, ellenállóvá (rezisztenssé) fejlődnek, szóval a gyógyszer nem lesz rájuk hatásos, és ez nagyon óriási probléma. És előfordulhatnak valakinél kisebb-nagyobb mellékhatások is atb. szedése esetén.
Szóval ne érjen az a vád, hogy nem ismerem az atb. szedés hátrányait, és ezért bátran ajánlom, de ha muszáj, akkor muszáj! Én itt már szedném.
Ha azóta elmúlt/enyhült magától, amit a röntgen is megerősített, akkor az szerencsés helyzet!
Hát így nem tudom, mi leget.
Ha nem találtak semmit, akkor biztos nincs baj a tüdőddel.
Hátha majd a reumatológus talál valami összefüggést.
Vagy ha nem, akkor majd máshol kell kivizsgáltatni.
Remélem, mielőbb rendbejössz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!