Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Fülgyulladás házi kezelése...

Fülgyulladás házi kezelése hogyan?

Figyelt kérdés

Begyulladt a fülem. Mivel már volt ilyen, a tünetek alapján gondolom középfül gyulladásom van. Ennek ellenére tegnap elmentem a rendelőbe, és kértem a dokitól időpontot. 2 héttel később kaptam. Addigra meg fogok őrülni a fülfájás miatt. Maszek orvosnak is telefonáltam, de ők meg olyan drágák,(170 font+ a recept felírása) hogy nem szívesen fizetnék nekik ha már fizetem az amúgy sem olcsó biztosításomat. Egyébként a maszek orvos is csak jövő hét csütörtökre tud fogadni.

Addig otthon mivel kezeljem a fülemet? Fájdalomcsillapítókat szedek..

(Angliai egészségügy sem jobb)

2018. okt. 4. 09:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nem értem miért nem mész el sztk-ba? Vagy háziorvoshoz?

Otthon ne kezelgesd magad nem vagy te orvos. És honnan tudod hogy most is középfül gyulladásod van??

Nekem amikor volt 39 fokos lázam volt mellé, antibiotiukomot kaptam meg fülcseppet...

2018. okt. 4. 09:56
 2/11 A kérdező kommentje:

Mint írtam, elmentem háziorvoshoz, de időpontot kell kérni. Időpont nélkül csak sürgős eseteket látnak el, és mondták, hogy a fülgyulladás nem sürgős eset. Írtam, hogy 2 hét múlva kaptam időpontot.

Itt van még a sürgősségi, de onnan is elküldtek, hogy ez háziorvosi probléma, nem sürgősségi.. Így megy ez

2018. okt. 4. 09:59
 3/11 anonim ***** válasza:
A Sürgősségire menj, ott azonnal ellátnak.
2018. okt. 4. 09:59
 4/11 anonim ***** válasza:
A nagyanyám mindig meleg sós zsákot rakott a fülünkre. A zsákokat maga varrta. Megtöltötte sóval, a kályhán megmelegítette.
2018. okt. 4. 10:51
 5/11 anonim ***** válasza:

(Angliai egészségügy sem jobb)

A mienk jobb! Gyere haza. Itt a fülészeten időpont sem kell.

2018. okt. 4. 10:53
 6/11 anonim ***** válasza:
Ha nincs lázad akkor valószínű, hogy nem középfül gyulladásod van, hanem inkább hallójárat gyulladás, bár nyilván 100 %-osan tényleg csak orvos tudná megmondani. Én is gyakran küszködöm hallójárat gyulladással, ami szintén iszonyatos fájdalommal jár, de nem jár lázzal. Nekem az orvos azt javasolta, hogy Betadint cseppentsek bele, napi 3-szor 2 cseppet, mert hallójárat gyulladást vagy baktérium, vagy gomba okozhat, és az mindkettőre jó. Továbbá kiegészítő kezelésként napi kétszer 1 cseppet a Dolor Git fülcseppből, ami kifejezetten hallójárat gyulladásra jó. Bár nem tudom, hogy Angliában ez utóbbi van-e, de feltételezhetően Betadin van. Szerintem próbáld ki,ártani nem árthatsz vele.
2018. okt. 4. 13:25
 7/11 anonim ***** válasza:

Kövirózsa levelének a leve jó rá. Bele kell csepegtetni a fülbe. Meg a meleg só.

Nyugodtan tedd fel a tűzhelyre egy kis lábasban a sót. Utána öntsd egy zokniba,és tedd a füledre. És szedj gyulladáscsökkentőt!

2018. okt. 4. 22:24
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nos amit tettem. Olyan 1 óra felé elmentem a NHS -hez ami az itteni SZTK és sürgősségi. Elmondtam a gondomat, majd mondták üljek le, és várjak mikor behívnak. Nos este 7 óra 22 perckor hívtak be. Addig vártam. Amit még tudni kell. Orvos itt nincs csak nővérek (aki lehet férfi vagy nő) ők veszik fel a panaszokat, vizsgálnak meg. Ha úgy látják, hogy ezt képtelenek megoldani, akkor telefonálnak, és hívják az orvost.

Nos én egy férfi ápolóhoz kerültem. Elmondtam hol fáj a fülem, mit érzek stb.. Megnézte, és közölte, hogy semmit nem lát. Nincs gyulladás, nincs fülzsír folyás stb.. Mondom, hogy valaminek kell lenni, mert fáj, tompán sajog, nyomásra is érzékeny, és érzem, hogy húzódik a nyakam felé. Mikor kitárgyaltuk, hogy egészségesek a fogaim,így azok nem fájnak, a torkom tiszta, nincs gyulladás. Majd neten olvasgatva közölte, hogy bár még nem látni, de lehet, hogy kezdődő közép fülgyulladásom van. Felírt nekem antibiotikumot, és mondta, hogy ha 1 hét múlva sem javul akkor keressek fel egy fől-orr-gégészt. Vagyis ahol már kértem időpontot de csak 3 hét múlva kaptam.. Okosabb nem lettem. Így most marad az antibiotikum szedés, meg a fájdalomcsillapítók.

2018. okt. 4. 22:38
 9/11 anonim válasza:
4-es, fülgyulladásnál a legrosszabb dolog amit tehetsz, hogy meleg sót teszel rá, azzal csak segíted a gyulladást. Nem szabad piszkálni, és orvoshoz kell menni vele. Ott diagnosztolják, hogy mi a probléma, gyulladás esetén tisztítják, és antibiotikumos gézet helyeznek fel, amit eltávolítasz másnapra. Utána lévő napokban meg csepegtetni kell, pl Duoxal, vagy Ciloxan cseppeket, amit épp felír az orvos.
febr. 9. 20:53
 10/11 anonim ***** válasza:

9!

Lányomnak szerdán szúrták föl. Gennyes középfül gyulladása van. Az orvos mondta,hogy folyamatosan melegitsük neki.

Akkor csak ne tesz rosszat!!

febr. 9. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!