Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » 1 hónapja tartó fájdalmatlan...

1 hónapja tartó fájdalmatlan nyirokcsomó megnagyobbodás. Mitől lehet?

Figyelt kérdés

Kb egy hónapja náthás vagyok. Egy hete voltam háziorvosnál és megmutattam neki a kb 1 cm-től kissebb nyirokcsomómat.(ami egyébként a fülem mögött van kb ) írt fel antibiotikumot, a nyirokcsomóra azt mondta normális.

Kiszedtem az antibiotikumot de a nyirokcsomóm még mindig megvan.max annyi változott hogy a másik oldalon már nem érezni annyira. De a bal oldali még mindig ott van. Szerintetek mitől lehet? Neten utánna olvasgattam és a limfómát találtam. Szerintek attól lehet ? Nagyon megijedtem.

18/L

2018. okt. 3. 09:02
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Még valami.

Ne akarom hogy azt gondoljátok, hogy el akarom bagatellizálni a problémátokat.

Épp ellenkezőleg, csak próbálok segíteni hogy tisztán lássatok.

Ha a neten beírjátok hogy nyirokcsomó duzzanat egyből a limfómát hozza be rá, és rakás ember egyből rettegni kezd és eltemeti magát.

Ezt a rossz beidegződést szeretném egy kicsit csökkenteni.

Nyirokcsomó duzzanatot egy csomó más dolog is okozhat.

Nem kell egyből a legrosszabbra gondolni.

2018. okt. 11. 21:31
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Én mihamarabbi CT vizsgálatot javaslok, akár fizetősen is, de derüljön ki mihamarabb. Nekem ott hozták ki a limfómát. Előtte nem voltam lázas, meg ilyenek, más jellegű fájdalmaim és duzzanataim voltak.
2018. okt. 11. 23:56
 13/21 A kérdező kommentje:

Amúgy mióta abba hagytam az antibiotikum szedést a baloldali foginyem(a bölcsesség fog miatt valószínűleg) érzékeny/fáj szinte állandóan főleg este. Meg pár napja van, hogy izzadom este(nem úgy nagyon nagyon hanem csak melegem van ha nagyon betakarózom), meg volt, hogy be is lázasodtam. Amikor lázas voltam fájt nyomásra a fülem mögötti nyirokcsomóm.

Lehet összefüggés azzal ,hogy az oldalon fáj a foginyem ahol van a tapintható nyirokcsomóm ?ami egyébként még változatlan. Nyáron kezdett kibújni a bölcsesség fogam. Nyáron is volt sokszor hogy begyulladt

2018. okt. 12. 20:42
 14/21 anonim ***** válasza:
83%
Van bizony.
2018. okt. 12. 20:47
 15/21 A kérdező kommentje:

Akkor szerintetek attól lehet ? A bölcsesség fogamtol van ?

Amúgy még mindig náthás vagyok. A torkom is hamar be pukkad miatta

2018. okt. 12. 20:54
 16/21 anonim ***** válasza:

Én azt mondanám hogy szinte biztos.

Nyilván jobb félni, mint megijedni, de ahogy írtam nem kell egyből a legrosszabbra gondolni.

Nyugalom..

2018. okt. 12. 20:59
 17/21 A kérdező kommentje:
Lágyéki nyirokcsomó tapintásra mikor számit kóros nagyságúnak? Mert erzem még mindig ott a nyirokcsomóm, de nem tudom mennyire normális. Kb kis babszem nagyságú. És jobb oldalon még mindig több és jobban érződik mint bal oldalon. Más is kitudja tappintani? Genetikailag elég vékony vagyok sajnos (165 cm 48 kiló) Lehet ezért érzem?. Tán tavaj ilyenkor is éreztem őket de nem vagyok biztos benne. A fülem mögötti nyirokcsomóm még mindig olyan mint volt. Max kicsit kissebb lett. Talán azért mert nem nyomogom napi rendszerességgel :D
2018. okt. 17. 22:42
 18/21 anonim ***** válasza:
Szerintem ne itt gyakorin akarj orvosi tanácsokat kérni látatlanban. Ha tényleg vmi komoly lenne, akkor értékes időt vesztegetsz csak itt. Amúgy 165 cm-hez hány kiló akarsz lenni? Szerintem a 48 az teljesen jó egy ilyen idős lánynak.
2018. okt. 18. 10:38
 19/21 anonim ***** válasza:
70%
Jo oke, akkor ha szeptemberben nekem akkora volt, mint most, sanszosan nem limfoma. Majd a doki megmondja azert.
2019. jan. 7. 06:10
 20/21 anonim ***** válasza:
85%
Sorry, csak en iy ráparáztam, pedig gyogyszeresznek tanulok es pont tisztaban cagyok a webbeteg marhasagaival. Tokeletes oldal es fontos is h mindenki a vegere jarjon, de kepzeljetek: evente 1800 uj embert diagnosztizalnak, lehetetlen h ilyen kis esetszammal ennyien irjanak ide, jol mondta az elozo, ki kell vizsgalni, de nyugodtan.
2019. jan. 7. 06:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!