Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mire készüljek? Hashimoto...

Valkaiss kérdése:

Mire készüljek? Hashimoto thyreoditis.

Figyelt kérdés

Régebben derült ki hogy gond van, akkor 14 voltam és nem foglalkoztam különösebben a dologgal, csak beszedtem a gyógyszert. Azt mondták elmúlt a gond, 3 évig jó volt a tshm, most megint rossz, 5.25. A t3, t4 jó.

Már nem finomkodnak az orvosok, 22 vagyok. Megmondta a doki hogy nem fog elmúlni stb. De én ettől nagyonmegijedtem. Nem tudom mire számítsak. El fogok hízni? Cukorbeteg leszek? Szívbajom lesz és mi van ha a pajzsmirigyem teljesen elpusztul? Hogy lesz gyerekem... miket kellene ennem, hogy segítsek

Plusz kétségeim vannak, mert az egyik orvos kétes trak eredményre basedow kórt írt, a másik most az én elmondásaim alapján (nem voltak meg a papírok régről), hatishimo thyreoditist írt a papírra.

Valami biztos van, mert az uhn régen echoszegény meg göbös volt, szóval hogy nem egészséges az biztos.

Most akkor én egy beteg ember vagyok? Mindenki akinek mesélem, "azta de durvaa" stb. Rosszul esik de igazuk van, ez durva mert betegég. Nehezemre esik elfogadni. Persze tudom, hogy ez nem egyenlő egy rákkal vagy ilyesmi de attól még fáj hogy nem vagyok egészséges többet.

Valaki sorstárs tudna picit informálni?

2018. okt. 2. 10:27
 1/5 anonim ***** válasza:

Nekem Hashimoto van. De a biztos diagnózis az antiTPO eredménytől függ. Nekem 1000 felett volt, most megyek kontrollra, nem tudom, hogyan alakult. Tehát ez dönti el autoimmun-e a pm alulműködésed.

A Basedow az pont az ellentettje az az autoimmun pm túlműködés.

Nekem megmondta a doki, hogy az enyém gyógyíthatatlan, az immunrendszerem szép lassan elpusztítja a pm-et. Nyár elején diagnosztizálták.

Most megyek a 3 hónapos kontrollra. Kiváncsi leszek hogy áll az antiTPO.

Jó lenne valami komolyabb dokit keresned, mert nagyon nem mindegy alul vagy túlműködsz. Ez nem a beteg bemondására megy, hanem laboreredmények alapján.

2018. okt. 2. 10:46
 2/5 A kérdező kommentje:

Ez konkrétan úgy volt, hogy egyszer csak rossz lett (rutin vérvétel), alulműködött. Az orvos első körben 75ös letroxot ìrt fel, utána túlműködött. Anyám kiakadt, elvitt másik dokihoz, aki szerint a 75 túl sok volt. Ő kezelt túlműködésre, azt helyreállította, elhagytam a gyógyszert, úgy is jó volt. Volt antitest vizsgàlat,az a kétes tartományba esett. A doki ráírta, hogy basedow, és utamra bocsátott hogy gyógyultság van.

3 évig jó is volt a tsh. most meg 5.25. A

2018. okt. 2. 10:59
 3/5 anonim ***** válasza:

Van facebook csoport, Pajzsmirigy betegek közössége, ott rengeteg Hashimoto-s van, ott tudsz kérdezni konkrétabbat.

De nem kell tragédiaként kezelni, annyi, hogy nálad jelentkezhetnek a túlműködés és az alulműködés tünetei is felváltva. És a csoportban van olyan Hashimoto-s, akinek gyereke van, úgyhogy emiatt se aggód túl magad.

Többet sajnos nem tudok róla, mert nekem más jellegű pm problémám volt (daganat).

2018. okt. 2. 13:04
 4/5 anonim ***** válasza:

A másik kérdésednél azt írtad, az ellenanyagok "rekord alacsony szinten voltak"...

Szerintem méress újból. Nem írtad, mikor volt a legutóbbi vizsgálat, de TSH-t három havonta lehet méretni TB-re, ha jól tudom. Privátban meg akár kéthetente is...

Mert ahogy írtam, egyszeri emelkedett TSH még semmit sem jelent. (És hogy pm-problémával fogamzásgátlót szedni öngyilkosság... Simán lehet, hogy amiatt van.)

A többi marker sokkal fontosabb, azokat mindenképp nézesd meg.

Ha pedig tényleg Hashimoto, akkor ne fogadd el, hogy "gyógyíthatatlan", mert nem az. Persze a dokival nem szükséges leállni vitatkozni. ;)

Itt megtalálsz róla mindent:

www.facebook.com/ThyroidLifestyle

Ezek pedig magyar nyelvű csoportok - nincs túl nagy pezsgés, de olvashatsz itt is sok hasznos infót, ill. kérdezhetsz is:

[link]

[link]

2018. okt. 2. 20:07
 5/5 A kérdező kommentje:

Néhány napja volt az az 5.25ös tsh mérés. Azért ijedtem meg, mert ugye 3 éve véget ért a cirkusz és akkor azzal lett lezárva hogy gyógyíthatatlan, de amúgy most épp meggyógyult. És az antitest mérés a kétes tartomábba esett, se pozitív se negatív nem volt. Abból lehet gondolni a betegségre, hogy volt az ultrahangon echoszegény rész meg göb.

Hétfőn mentem a véreredménnyel endorkrinológushoz, ő azt mondta, a fog gátlónak ehhez nincs köze, tipikus eset, hogy az autoimmun betegség stagnál x ideig (esetemben 3 évig), de aztán elkezd alulműködni.

A két orvos két különböző dolgot írt nekem a papírra, rendes antitest mérés nélkül.

El akarok most menni ismerős által ilyen antitest mérésre. Ha nincsenek ott azok az antitestek, akkor nincs is autoimmun bajom vagy hogy van?

A nagymamám meg a nagybátyám is pajzsmirigybeteg, onnan kaptam az áldást, a nagybátyámnak alulműködés, mamànak meg túlműködés de nem tudom autoimmun eredetű-e (már nem is tudom megkérdezni)

2018. okt. 3. 02:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!