Magasabb Hdl koleszterin és Ldl koleszterin milyen betegségre utalhat?
Figyelt kérdés
Vérvételen voltam.
Magasabb (nem sokkal) lett a hdl és Ldl koleszterinem. A rendes koleszterin az oké. Mitől lehet ez?? Mivel áll összefüggésben??
2018. szept. 6. 22:08
1/4 anonim válasza:
Rossz kategóriában van a kérdés. Egyébként nekem is mindig magas volt, genetikai, plusz folyamatosan viszik le a határértéket, tavaly még 5,2 volt az össz, most 4,9. Kerüld a zsíros ételeket, és rendszeresen sportolj. Később van lehetőség koleszterincsökkentő gyógyszerre is, de rengeteg mellékhatása van.
2/4 anonim válasza:
A HDL a "jó" koleszterin. Mit értesz rendes koleszterin alatt? Egyébként sok hatása van a táplálkozásnak. Nem csak a zsíros ételek, pl. megnézed a popcorn hátulját, írja a telített zsírsav. Na ez pl. eléggé rossz hatással van a koleszterin szintre is. De egyébként saját magad is termelsz koleszterint, sok hormonnal az alapja. Szóval genetikailag is lehet az, hogy vkinek magas a koleszterin szintje táplálkozástól függetlenül.
3/4 anonim válasza:
Doki mondott rá valamit? Csak mert én ezt tapasztalatból tudom, hogy egy számokkal teli papír nem minden(főleg, hogy azt írod, csak kicsivel lett magasabb). Ezek a határértékek arra jók, hogy mindenképp kiszűrjék, ha valami kóros irányba mozdult el, viszont sokszor akkor is kívül eshet a határértéken bizonyos paraméter, ha egyébként teljesen egészséges vagy. Mivel minden emberi szervezet más, valójában nem lehet átlagot vonni belőlünk. (Én például dolgoztam gasztró osztályon, ott még 120-as hemoglobin nem számított kórosan alacsonynak, pedig valójában 150 körül lenne a normális.) Ezért nem csak a laborértékek alapján döntenek az orvosok, hanem megkérdezik, hogy érzed magad, van-e valami panaszod, megvizsgálnak, ha szükséges (meghallgatják tüdőd, szíved), van sok képalkotó módszer (röntgen). A koleszterinszint összefüggésben van valamilyen szinten az életmóddal, szóval annak is utána lehet járni, hogyan táplálkozol, mozogsz-e, stb. A hdl koleszterin általában inkább csökkenni szokott, a legtöbb kóros állapotban, mivel alapvetően tényleg az lenne a "jó" koleszterin. Tudok néhány állapotot, amiben lehet mindkettő magasabb, de felesleges ezeken aggódnod. Gondolom doki látta, mondott rá valamit (ha nem is emelte ki külön, akkor legalább annyit, hogy ez teljesen jó).
4/4 anonim válasza:
7-es 8-as érték állítólag a hagyományos orvosi tankönyv szerinti érték!! Jó üzlet a csökkentő, tehát levitték az értéket 5,2-re és egészséges embereknek kezdik adni az orvosok!! Apukám 79 évesen 5,61-es értékre olyan hisztit kapott az orvostól, hogy nem szedi... Akkor elmondta, hogy, Dr Lenkei és a Dr Pap Lajos is ellenzi a szedését
https://www.youtube.com/watch?v=6IRLR4i1bD4
https://www.youtube.com/watch?v=vnDP1r4F5bQ
https://www.youtube.com/watch?v=7cHF9u2wOTk
és még egy csomó érdekes anyag található Dr Szendi Gábort is beleértve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!