Mit lehet tenni gyógyszerek nélkül lábfejen jelentkezett ödéma ellen?
Kint dolgoztam a kertben, mikor 2-3 darázs/méh megcsípett az egyik lábamon. Fájt mint a k*** isten, ettem egy kis C-vitamin, majd mentem vissza dolgozni, mert erről szól az élet. Estére elkezdett vizesedni az a lábam, amelyen a csípések voltak, majd kezdett lehúzódni a lábfejemre. Egyre nagyobb feszítés, izom fájdalmak jelentkeztek. De mondom, ha képes legyőzni a szervezetet 3 csípés akkor meg is érdemli. Következő napra még nagyobb lett a lábfejem, minden pillanat maga a pokol a cipőben, de muszáj bemenni dolgozni, mert ha elveszítem az állasom nem lesz pénzem fizetni a számlákat és az utcára kerülök... ott meg biztos nem fogok enni szemetesből gombás, kukacos, rothadó ételeket és valószínű végzek magammal. Nincs pénzem orvosra, nem fogom hallgatni a "hmmmm, hmm, ahhhaa" hümmögésüket, amíg az ember le nem teszi a 20k-t az asztalukra. Se gyógyszerre mert nincs miből, de ahogy hallottam a vízhajtó talán káros is.
Próbáltam a hideg-vizes borogatást, a folyamatos mozgatást, és a fekvést is. Sok vizet is ittam. Most ott tartok már, hogy a lábujjaim is teli vannak már vízzel vagy gennyel és gyakorlatilag nem tudom mozgatni őket. Állandó a feszítő érzés, a járás kezd lehetetlenné válni azon a lábamon.
Miért nem képes a szervezet szépen összegyűjteni a sz*rt és üríteni onnan? Nagyon úgy tűnik, hogy előbb halok meg, mint hogy a lábam elveszíteném valami kerengési probléma miatt, amit ez okoz.
És miért nem javul az állapotom? Ettem már hagymát is értágításra, de semmit nem ért.
Vagy ha nem akarod magad bevitetni, legalább kérj
a mentősöktől tanácsot, hogy ilyenkor milyen gyógyszer
van, ami használ (mert eddig nem használt semmi)
Szia!
((Anno mi is tanultuk a kalciumot, DE nem jó!))
Az első linken igen hasznos házi praktikák vannak!
Nagymamám mindig petrezselyemmel dörzsölte be nekem azonnal a darázs, vagy méhcsípés helyét. Mindig bevált!
Ezek közül az egyik biztos használni fog, és remélem: jobban leszel... de látatlanban nem lehet tudni, és elképzelhető, hogy tényleg orvos kellene hozzá.
14-es: ezek jó trükkök, ha a csípéskor alkalmazzák öket, de itt a kérdezövel már legalább egy napja történt és azóta lesz egyre rosszabbul, ezért nem sok értelme van ezeknek.
Kérdezö: a C-vitamin nem ér semmit rovarcsípés ellen - az legfeljebb vírusos/baktériumos fertözésnél segít - meg a hagyma meg végképp a babona kategória.
Ebben viszont ne légy biztos: "Nagyon úgy tűnik, hogy előbb halok meg, mint hogy a lábam elveszíteném valami kerengési probléma miatt, amit ez okoz.", jó eséllyel mindkét eset bekövetkezhet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!