19 évesen szívinfarktus? Magas pulzusszám lehet a jele?
Ez alacsony vérnyomás.
Jobb mintha magas lenne.
Egyébként a magas vérnyomásnál sokkal nagyobb az infarktus és stroke eséllye.
Ne pánikolj!!
Szia!
A vérnyomásod az életkorodhoz képest teljesen jó, elfogadható.
Ha a dohányzástól megnő a pulzusod, ez ugyan nem utal szívinfarktusra, de jelentheti, hogy a szervezeted próbál tenni a káros hatása ellen. Hosszabb távon okoz érszűkületet, szívproblémákat, tüdőproblémákat, szexuális teljesítő képesség zavarokat (férfiaknál), és akkor már kapkodna az ember, hogy talán mégsem érte meg a bűzrudacska, de olyankor már késő.
Ezt mondom neked úgy, hogy én magam is dohányoztam életem folyamán kétszer. Már először is nehéz volt letenni, de másodszor pláne. Igaz, nekem a fül-orr-gégész megmondta: dohányozzak nyugodtan, ha azt akarom, hogy az orromban lévő polip belefolyjon az arcüregembe... abba hagytam a dohányzást, és volt olyan szerencsém, hogy már az orrpolipom is eltűnt. Viszont a légző / tüdő kapacitásom pocsék, és a szívem sem épp jó.
TE döntöd el - most még meggondolhatod - megéri-e ez az egész, vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!