Miért mondják mindenhol, hogy a magas vérnyomás nem okoz panaszokat?
Figyelt kérdés
Nekem mostanában magas, és baromi rosszul vagyok tőle. Fejfájás, hányinger, hányás, rossz közérzet, 180-nál már pánik, halálfélelem. Ezek mik ha nem tünetek? Más is van így, vagy én vagyok a kivétel? (Igen, elmegyek az orvoshoz.)2018. jún. 28. 20:34
2/8 anonim válasza:
Jó kérdés.
Két tesóm strokeba hunyt el.
Örökölték.(51,44 :'()
Én viszont nem.
3/8 anonim válasza:
Esetleg nem lehetséges a pánikroham/halálfélelem és ezért keletkeznek ezek a tünetek?
4/8 A kérdező kommentje:
2.-nak: Őszinte részvétem!
3.-nak: Előbb kiugrik a vérnyomásom, aztán jön a pánik. Ha kicsit alacsonyabb, és jobban vagyok, akkor nem.
2018. jún. 28. 22:08
5/8 anonim válasza:
Nekem 220 - at mért a doki és nem éreztem semmit, autóval mentem, jöttem, sőt, kamionsofőr vagyok.
Azt mondták, ez azért van, mert hősszú idő alatt megszoktam, és mikor normális lesz a vérnyomásom - kaptam rá gyógyszert - akkor azt fogom megszenvedni. Nincs különösebb bajom, kicsit hamarabb elálmosodom, de nem vészes, kezelhető.
6/8 anonim válasza:
Nekem semmi panaszom nem volt, szerencsémre begyulladt az egyik szemem és bevérzett, szemészeten mondták, hogy magas vérnyomásom van, elmentem a háziorvoshoz és 180 volt amikor megmérte.
7/8 A kérdező kommentje:
Abban igazatok van, hogy ha szép lassan emelkedik, akkor nem mindig okoz tüneteket. Nekem hirtelen ugrik ki, és az brutál szar. Érdekes, hogy a nagyon alacsonytól ugyanolyan rosszul lehet lenni. Köszi, mindenki zöldet kapott!
2018. jún. 29. 14:04
8/8 anonim válasza:
Mindenképp orvos mert ez így nagyon nem jó! A közhiedelemmel ellentétben a magas vérnyomás nem mindig tünetmentes. Amikor szépen lassan emelkedik az évek során, az a többségnek nem okoz panaszt. Viszont vannak esetek amikor valami kiváltja a vérnyomáskiugrást, főleg amit írtál 180-as érték már erre enged következtetni. Ennek több oka is lehet és majd az orvos elküld vizsgálatokra, hogy kiderüljön mi is áll pontosan a háttérben. Szándékosan nem írok pontos példákat mert feleslegesen nem akarlak ijesztegetni. De mindenképp fordulj orvoshoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!