Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » AZ szeretnem tudni hogy ha...

AZ szeretnem tudni hogy ha valaki majzsugorodasban szenved hasban sok viz, levan fogyva, boreszine sargas, es elete vegeig antibiotikumot Kell szedjen. Mik az eselyei? Meddig elhet STB.

Figyelt kérdés

2018. jún. 19. 15:05
 1/4 anonim ***** válasza:
Talán az orvosát kellene megkérdezni, de szerintem már nem sok lehet neki hátra.
2018. jún. 19. 16:23
 2/4 Lifeguartdattoo válasza:
Édesapám meg gyógyult ha erdekel mitől keresd a youtubon az eltitkolt egészség videmomat
2018. aug. 3. 16:25
 3/4 p64 válasza:
szerintem az orvosok sem annyira tuják, mert váratlan dolgok is lehetnek a szövődmények miatt, de az idő az nagyon sok mindenen múlik, mitől lett beteg, genetikai, hepatitis vírus, zsírmáj, alkohol stb mert ezen is múlik a továbbiak, és milyen egyéb betegsége van az embernek, milyen egyéb gyógyszereket szed, hány éves, mikor lett beteg, pontosan mitől, mert pl a hepatitis C től fertőzés esetén évtizedekre rá veszik sok embernél véletlenül észre, és mire a leletekben is látható jele lesz, onnantól kezdve, már többnyire csak lelassítani lehet a máj romlását, nem visszafordítható ha hegesedett, leépült a máj, de ugye vannak különböző szövődményei is, mivel sok szervre is kihat a működése, de pl a nyelőcső bevérzés, vagy bélben, gyomorban az végzetes is lehet, minél előbbre haladottabb az állapot, annál több és komolyabb szövődmény lehet, tehát sokszor magába a szövődményekbe halnak meg, nem is a konkrét májzsugorodástól. Genetikai esetébe ha májátültetésre kerül sor, akkor ha jól tudom 100% os a gyógyulási arány, a többi esetben nem gyógyul, csak le lehet lassítani a zsugorodást, de a szövődmények attól mg jönnek, mert annyi mindenre kihat működésileg a máj, hogy legtöbb ember nem is gondolná, bár sok minden kezelhető gyógyszerekkel, de ez valamilyen szinten csak időhúzás, hogy milyen minőségű lesz az élet azalatt az már, más, és nagyon nem mindegy szerintem... májátültetést sem mindenkinél lehetséges, mert sok sok kritériumnak meg kell felelni, illetve utána is komoly lelki, testi megpróbáltatás jön, amivel meg kell tudjon bírkózni az ember... szerintem az egyik legalattomosabb, legtöbb problémát okozó betegség ha az embernek a májával van gond... ahogy olvastam a neten szavahihető oldalakon, 5-20 év... a hasban levő vizet vízhajtókkal egész jól lehet kezelni, bár leszívni is szokták, de annak is megvannak a veszélyei, meg hát lelkileg hogy bírja az egészet, mert ugye ha lélekben feladja az ember a sok megpróbáltatás miatt, akkor a test is hamarabb lemerül, meg ha már szellemi leépülés is elkezdődött, akkor az már eléggé a vége felé van, de akkor már annyi mindennel gond van, hogy az már talán nem is élet csak létezés, vegetálás, erre szokták volt mondani, hogy csak az Isten tudja... kitartást mindenkinek, sok türelem, és szeretet...
jún. 28. 23:21
 4/4 anonim ***** válasza:
A párom alkohol okozta májzsugorodás miatt halt meg februárban. Tudom milyen ez a betegség. Láttam az elmúlt években a lassú leépülést. Sajnos jöttek tavaly már a vérzéses panaszok..kapott TIPSet is, de sajnos meghalt.
tegnapelőtt 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!