Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Segít valaki, aki refluxos?

Segít valaki, aki refluxos?

Figyelt kérdés

1 hónapja voltam tükrözésen, igazából semmit nem mondott a doki, szövettanra vissza kell majd menni és kaptam 1 havi emozult (20mg, napi 1)

Tudnátok segíteni abban, hogy úgy általánosságban mit szabad és mit nem? Mindenhol mást írnak.. Kávézni sem szabad ? Sok tejjel sem ? Úgy érzem ez túl sok lemondás, de muszáj.. Letettem a cigit, alkoholt egyébként sem ittam, se sültkrumpli, pedig azt sütőben sütöttem, se édesség....

Nem akarom egyszerűen elfogadni..

Nagyon megvisel a dolog, hogy úgy érzem egész életemben le kell mondanom egy csomó mindenről, és még csak 21 vagyok..

Persze a cigi lerakásán csak nyerek, de akik dohányoznak azok pontosan tudják, hogy ha rá vagy kényszerülve akkor nem olyan egyszerű az első időszak....

Mivel lehetne pótolni a kávét? Mindennap ittam egyet reggel, egyetem mellett pedig lement napi 1 energiaital is. Ezek után hogy fogok ébren maradni?

Kérlek, ne oktassatok ki, nekem ezekre ilyen hajtás mellett szükségem volt mint rajtam kívül sok embernek, és kétségbe vagyok esve emiatt..

2018. máj. 30. 08:40
 1/10 A kérdező kommentje:
Az lemaradt, hogy persze az ambuláns lapon rajta van, hogy diagnózis: k2190 3 gastrooesophagealis reflux oesophagitis nélkül.
2018. máj. 30. 08:44
 2/10 anonim válasza:
60%
Nekem is kb. 1 hónapja derült ki,hogy refluxos vagyok(gastrooesophagealis reflux,oesophagitissel).Ugyanazt a gyógyszert szedem mint te. Azt mondta a gasztroenterológus hogy cigit,alkoholt,csokoládét,zsíros/fűszeres ételeket nem kellene fogyasztani,illetve szénsavas üdítőket is hanyagoljam.Cigivel kapcsolatban nem tudok segíteni,mert én soha nem dohányoztam.Talán először próbálj meg nem annyi cigit szívni. 23/F
2018. máj. 30. 09:01
 3/10 A kérdező kommentje:

Azóta leálltam vele teljesen, volt az első hét után egy kisebb "töréspont", 2 nap alatt elszívtam 4 szálat, de azóta nem is kívánom. Igazából csak a tudat zavar, hogy nem lehet, tehát nem az én döntésem...

Neked a kávéról nem mondták, hogy nem szabad ?

Az a baj, hogy heti 2 alkalommal rendel a doki, és van hozzá 3 hét múlva időpontom, de addig is jó lenne pár dolgot tisztázni a tiltásokkal kapcsolatban.

2018. máj. 30. 09:08
 4/10 anonim ***** válasza:
75%

Nekem is refluxom van.

Nekem úgy derült ki hogy nyaralni voltunk és beleettem egy jó kis hagymás kajába (imádom a hagymát) és utána éreztem hogy valami nem oké. Végeztünk a kajával, sétáltunk, nézelődtünk és olyan rosszul lét jött rám hogy kifutottam az emberek közül hogy levegőt kapjak mert azt hittem ott fogok elájulni. Na utána jött a hasfájás...nem is a hasam fájt hanem olyan epegörcsöm volt hogy azt hittem ott döglök meg. Anya futott utánam, mondtam neki nem bírom menjünk fel a szobába. Nagy nehezen felértünk, közben 5x kellett leülnöm összegörnyedve. Berontottam a fürdőbe és ki jött minden, olyan hasmenésem volt tényleg azt hittem nem maradok meg. (bocs ez undoritó :D)

Utána annyira fájt a hasam és az epém hogy nagy nehezen de éjjel fél 3-kor el tudtam aludni. Utána koplaltam a nyaralás alatt csak vizet ittam egész nap és üres kenyeret ettem. :(

Na aztán hazaértünk és mentem orvoshoz. Azt mondta reflux. Engem nem tükrözött meg. Annyit mondott hogy ami nem esik jól azt ne egyem egyáltalán! Ilyen pl a paradicsomos, nagyon tejszínes, hagymás, fűszeres kaják. Kávé és üdítők. Édesség. Lisztes kaják és ami túl olajos.

Mondjuk nekem rohadt érdekes mert nem mindig jelentkezik ez a rohadt "betegség" hálisten. Ha pl sokáig eszek paradicsomos kajákat akkor érzem hogy nem kellett volna és akkor szenvedek pár napig.

Én is kaptam Emozul-t de nekem olyan hányingerem volt tőle hogy le kellett vele állnom. De amúgy amíg szedtem segített.

Sajnos ha nem tartja be az ember az étrendet akkor később nagyobb baj is lehet. Én sajnos nem tudom megállni hogy ne egyem azt amit imádok. :(

Le kopogom mert nekem már nem olyan durva mint volt, szerintem a stressz is közrejátszott nálam.

2018. máj. 30. 09:09
 5/10 anonim válasza:
60%
De mondta,csak elfelejtettem leírni,mert nem kávéztam sohasem,illetve még a paradicsomos ételek ami kimaradt :D #2 voltam
2018. máj. 30. 09:12
 6/10 anonim ***** válasza:
60%

Cigire passzolok, én se szívtam soha.

Magamtól leszoktam azokról, amik évese vagy ivása után fájt még a nyelőcsövem is.

Egy kávét iszok reggeli után, sok tejjel. A zöld tea nekem bevált élénkítőnek.

A krumpli minden formában gyomorégést okoz. Még a krumplis pogácsa is. Úgyhogy hanyagolom. Egyszer-egyszer nem lesz tőle bajom, csak pokolian ég a gyomrom.

Édességgel ugyanez.

Ha egyszerre csak keveset eszek, és nem csak a problémás ételeket, akkor nincs gond.

Ki kell tapasztalni.

2018. máj. 30. 09:14
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ!

A hagymától én is rosszul voltam, az nálam is súlyosbítja a tüneteket.

A krumplinál ezt nem vettem észre, én nagyon ritkán készítek rántott dolgokat és sült krumplit is pedig imádom, de amikor mégis készítek, mindig kevés olívaolajjal lefújom és sütőben sütöm.

Töltött burgonyát, tepsis burgonyát, és pürét viszont gyakran készítek, nem tapasztaltam még különösebben ezek után sem panaszokat, és a kávéval is így vagyok. Ha nem ég tőle, akkor sem szabad fogyasztani?

Elakarom kerülni a komolyabb problémákat, úgy olvastam, hogy a refluxot követheti rákmegelőző állapot majd rák is, és nem szeretnék odáig eljutni de nem tudom, hogy bizonyos élelmiszerek alapvetően tilosak vagy csak ha panaszt okoznak..

2018. máj. 30. 09:27
 8/10 anonim ***** válasza:

Attól hogy nincs bajod tőle attól még nem szabad sajna :( Nekem sok olyan van amitől nem ég vagy fája gyomrom viszont a nyelvem sárga lesz és büdi a szám :( utálom.

Mondjuk nekem sav se jön vissza.

2018. máj. 30. 09:32
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha nem akarod elfogadni, ott a Linx műtét: https://www.youtube.com/watch?v=4oTtlI8xuz4

El kell hozzá menned Ausztriába vagy Németországba, de sokkal jobb mint az itteni műtét és onnantól már nem kell lemondanod semmiről, ehetsz-ihatsz akármit.

De előtte menj el egy jó magánorvoshoz, lehet hogy megtalálja a probléma gyökerét és kigyógyít. Ugyanis a refluxból ki lehet gyógyulni.

2018. jún. 4. 20:08
 10/10 Hapci Beno válasza:

Ha gyogyszert szedel, akkor annyit teszel, hogy bizonyos tuneteket megszuntetsz, ugyanakkor a problemat nem oldod meg.

Meg kell erteni eloszor, hogy miert alakul ki a reflux es mi is az valojaban.

A sav folyamatosan termelodik a gyomorba, amikor ez a savas oldat elért egy bizonyos koncentrációt, akkor a gyomor alsó záróizma kinyílik és a sav kifolyik a gyomorból a patkóbélbe ahol az epe lesemlegesíti. Ha az a bizonyos koncentráció nem alakul ki (pl stressz hatására), akkor nem fog kiurulni a gyomor savtartalma es idovel a felso záróizom annyira irritalva lesz, hogy az fog nyilni. Azert alakul ki a reflux, mert a gyomor sagkoncentracioja alacsony. Grotex modon ez vezet a szervezet elsavasodasahoz.

A legegyszerubb modszer, hogy evés elott fél órával egy kiskanal parajdi vagy Himalaya sót oldj fel vízben és idd meg.

Van egy masik ut is, ami kicsit kulonbozik a dokik utmutatasatol. En ezt ajalom: [link]

Ez egy meregtelenito kura ami visszaallitja az egeszseges belflorakat, mellekhatasa, hogy lefogysz.

2018. jún. 8. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!