Mit lehet tenni egy ilyen makacs emberrel?
Figyelt kérdés
Apum 63 éves. Egészen egy hónappal ezelőttig semmilyen egészségügyi gondja nem volt.Aztán egyik nap úgy ébredt, hogy nagyon fáj a csípőcsontja. Nagy nehezen rá vettem, hogy kérjen röntgenre beutalót és menjen el. Az eredmény nagy fokú csontritkulás, és porckopàs. A gerincénél kompressziós csigolyatörés.Azt gondoltam elküldik MR vizsgálatra is de nem így lett.Ezt mondjuk hiányolom a pontos diagnózishoz. Aztán Újra csak nagy nehezen elment az ortopédiára ahol kapott egy fűzőt ami elvileg segíteni fog hogy a gerinc helyre jöjjön.Itt sem küldték MR re pedig elvileg kellet volna szerintem. A gond, hogy amióta megkapta ezt a fűzőt, alig hordja.Azt hajtogatja, hogy nem kell az neki, mert nem a gerince fáj hanem a lába, a csípője. Viszont Eljár motorozni mint régen nem törődik magával, ugyanakkor alig tud aludni a fájdalomtól, rossz hallgatni ahogy bolyong a lakásban alvás helyett. El kellene járnia gyógytornára is,de oda sem hajlandó elmenni.Mit tegyek, nagyon szeretnék segíteni neki de mit lehet tenni ha ő nem tesz semmit magáért ?2018. ápr. 30. 21:23
1/5 anonim válasza:
Kellene szednie porcépítőt. A doki biztosan írt ki neki. Kálcium is kell, és kollagén. A motorozás pont hogy a csípőnek nem jó. Szétrázza a csontokat. Semmit nem tudsz tenni, majd ha olyan lesz az állapota akkor megműtik.
2/5 A kérdező kommentje:
Proenzit írt neki az ortopéd doki, meg egy fájdalom csillapítót. Igen, a motorozást én is mondtam neki, de ez az élete nem tudom lebeszélni róla sajnos.
2018. ápr. 30. 22:04
3/5 anonim válasza:
Semmit, felnőtt ember, majd aikor már nem tud lábra állni, akkor nem fog motorozni.
Ez van, sajnos, nem csecsemő, akinek megmondhatod, mit tegyen, ha ő menni akar, fog is.
Nagyapám 80 évesen is a szőlőben volt állandóan, meg barkácsolt (asztalos volt a szakmája), hiába mondtuk, hogy néha pihenjen is :)
4/5 A kérdező kommentje:
Igen sajnos nagyon makacsul ellen tudnak állni, hiába ijesztgetem, hogy le fog bénulni, csak teszi amit akar. Pedig at ember tényleg csak jót akar.
2018. máj. 1. 11:00
5/5 anonim válasza:
PErsze, de míg ő maga nem tapasztalja meg, a fejed tetejére is állhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!