Romlott yoghurtot ettem ami 1 hete lejárt. Mi bajom lehet?
1hét nem igazán sok idő..Ha gondosan volt a hütőben tárolva, akkor lényegében még jó..
Az a dátum azért nem pontos..
Ha szerintem 1órán belül nem hányod ki, akkor maximum fosni fogsz utána, de amúgy nagyobb bajod nemhinném.
Mark Zuckerberg személyesen jön leróni a kegyeletét, amiért ilyen hősies dolgot műveltél!
Amúgy semmi.
Egyszerűen és olcsón lehet semlegesíteni a mikrobatenyészeteket a gyomorban:
Vásárolsz élelmiszeboltban gyömbér port, vagy kurkuma port, kb 100-200 Ft
egy zacsi ( általában 10 - 30 gram körüli egy zacsi).
Én rendszeresen így alkalmazom:
egy késhegynyit (negyed mokkáskanál) felnyalsz, nyáladdal jól elkevered kb fél percig, majd lenyeled. TEHÁT SZÁRAZON vedd a szádba, mert akkor kellően tömény, de hogy ne tapadjon, tehát keverd el a nyáladdal legalább fél percen át.
Általában 5-10 perc múlva hatni szokott pl gyomorégésnél, de ha nincs tünet, akkor is jó hatású, univerzális anyagok a gyömbérfélék (a kurkuma is gyömbérgyökérféle).
Ha biztosra akarsz menni (vagy más esetben, amikor még mindig ég a gyomor negyed óra múltán is), akkor még egyszer ennyi adaggal megismétled.
Eleinte fura az íze, de pár alkalom után megszokja az ember ilyenformán.
(Persze ízletes is tud lenni, megfelelő ételekhez keverve, de akkor csupán fűszer a funkciója, és sokkal kevésbé gyógyhatású, mint ha az itt írt módszerrel teszed.)
Ha biztosra akarsz menni, akkor fél óra különbséggel tedd ugyanezt étkezési szódabikarbónával (de általában bármelyik, gyógyszertári és élelmiszerboltbeli szódab. jó).
A sorrend mindegy, kezdheted szódab-val, majd fél óra múlva gyömbérrel. Vagy fordítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!