Mennyi idő alatt gyógyul a lumbágó, idegbecsípődés?
Másfél hete szenvedek vele. Mindenfélét leírnak róla a neten, de arról nem találtam semmit, mennyi időbe telik a gyógyulás. Deréktáji vagy ülőideg-becsípődésről van szó. Kisugárzódik a bal lábamba, alig tudok ráállni. Néha egyszerűen annyira belenyilall, hogy összerogy a lábam. :-(
Kemény ágyban alszom éjjel, nappal többnyire a padlóra terített tornamatracon fekszek. (tévé, laptop, könyvek, zene... a napi programom, pedig rengeteg dolgom lenne.) Örülök, ha a mosdóba, konyhába kijutok egy égi sétabot segítségével. Az emeletre fel sem tudok menni, a lépcsőzés nem megy.
Hétvégén is el kéne mennem itthonról, de jövő héten mindenképp, ráadásul autót vezetnék.
Nektek, meddig tartott, mi a tapasztalat?
Természetesen kaptam rá gyógyszert, kenőcsöket. Van TENS készülékünk, az sokat segít.
Ezt ki állapitotta meg?
Mert lehet gerincsérved és azt ha nagyon előre haladott, akkor operálni kell.
Nekem ugyan ezek a tünetek voltak, volt mikor össze csuklottam olyan hirtelen elzsibbadt a lábam.
Megoperálták, nekem azóta nincs bajom a gerincemmel, persze eléggé kimélem is.
"kijutok egy égi sétabot segítségével."
Ilyenkor az segít.
Két hét, ha tudod pihentetni. Nem irigyellek.
Üdv!
Az orvos azt mondta, hogy megyógyul?
Ne haragudj, nem ilyesztgetni akarlak, de a gyógyszerek csak a fájdalmat csillapítják és csökkentik az esetleges gyulladást ha sikerül pihentetned.
A "gyógyulni" akarsz kezelni is kéne.
A TENS szerintem nem rakja helyre a csigolyáidat stb...
:(
Hátha a későbbiekben érdekel valakit. Nekem kb. 4 hét után gyógyult meg. Utolsó héten csökkent a fájdalom, fokozatosan tudtam terhelni.
A sok fekvéstől a lábaim, főként a fajdalom oldalán lévő, elgyengültek. A lépcsőzés 1 - 1,5 hétig még nehezen ment. Gyógytorna segített felerősíteni, majd a szobakerékpározás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!