Ez anorexia vagy bulimia? Vagy nem betegség?
162cm 50kg vagyok
Megkaptam az evészavaros jelzőt a minap, és eléggé szíven ütött. Ezt a két evészavart ismerem, innen adódik a kérdésem. Fogyokúrázok, 53kg-ról indulram decemberben, de egy jó idejif feladtam, elfelejtettem, és megálltam 51.7nél, most pedig fix 49,9-50,4 vagyok, a cél a 48 mert ahogy nézem kb két kiló felesleg lehet már csak rajtam.
Sajnos heti több nap túlmegyek a 700kcalos kereten, van hogy akár 1300 is (sőt) összejön, ilyenkor hánytatok hogy legalább súlyt ne szedjek fel ha már nem fogyok.
Ez tényleg nem normális?
A hánytatás miatt bulímiának tűnik, nem tudom, kell-e még valami hozzá, az anorexiát jobban ismerem...
A koplalás önmagában még nem súlyos mentális betegség, de a hánytatás...
1300-nak össze is KELL jönnie, vagy majdnem (mivel elég könnyű vagy, kicsit alatta is OK lehet neked, bár jobb lenne inkább többet mozogni). Nem koplalással kell fogyni, az egészségtelen.
Hány éves vagy?
Am ez nem normalis
Anorexia ha magadat dagatnak latod akk is ha 20 kg vagy.
Bulemia ha hanytatod magad es falasi rohamaid vannak.
Hánytatni magad nem normális! Ekkora nagy butaságot komolyan... ne csináld ezt!
Az evészavarod pedig a testképzavarodból adódik. Az 53 kg lenne a legideálisabb a magasságodhoz, most már lassan inkább sovány vagy. Ezt a 700 kcal-t viszel be a szervezetedbe dolgot sem tudom, hogy hogyan sikerült kiokoskodnod.. Mert hogy ez azt jelenti, hogy jelenleg éhezteted a szervezeted, rohadtul nem viszed be a megfelelő tápanyagot és kalóriamennyiséget. Nem lepődnék meg ha szépen lassan legyengülnél és elkezdenél betegeskedni. Nem a koplalástól fogsz fogyni!
Beszélj erről a problémáról szüleiddel, barátaiddal vagy ha velük nem mersz, akkor egy szakemberrel!
Anorexia ÉS bulimia, a legveszélyesebb kajazavar. Menj orvoshoz!
700 kcal miatt anorexiás vagy, de mivel hánytatod is magad bulimiás is.
Bulimia, igen.
Bezzeg én mikor tiniként, C-s mellel vékony voltam, megkaptam, hogy anorexiás vagyok... Csak mert apám és nagynéném 120 kg-os...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!