Kukacos vagyok? Segítség! Mi ez? Nagyon kétségbe vagyok esve
Ha gilisztás vagy, akkor elég lett volna megnézni a székletedet, nem kell a fenekedben nyúlkálni hozzá. Bár én is kétlem, hogy az ujjadon maradt kettő is. Ez ne így működik.
Gyerekkorban sűrűn előfordul, nem kell kétségbeesni. Van rá gyógyszer! Figyeld a végtermékedet,ha abban mozognak a giliszták, akkor háziorvos, meg fogja oldani.
Igen, ez lehet féreg. Ha láttad és tekergett is, akkor gyakorlatilag biztos. Szerintem enterobiasis lehet, az okoz végbélnyílás körüli viszketést. Azt vakarva terjeszted, és tartod fent magadnak is a fertőzést.
Voltál állatok közelében, gyerekek között? Ettél bármi "házit"?
Egyébként meg mindenképp menj el orvoshoz. Csak a megfelelő gyógyszerrel tudsz megszabadulni tőle. Várni meg nem érdemes, mert megfertőzöl másokat, plusz szövődményei lehetnek.
4-es vagyok. Annyit még, hogy a fenekedben nyúlkálás után nem árt fertőtleníteni a kezed, mert amit megfogsz, fertőz mindent, a többi családtagot is. Ha gilisztás vagy valóban, akkor 90 fokon minden fehérneműt, ágyneműt ki kell mosni, mert visszafertőződsz te is a gyógyszer ellenére is.
Annyi, hogy elmész háziorvoshoz, elmondod, mit tapasztaltál, kapsz egy tégelyt, amibe mintát kell vinned. Utána felírja a féreghajtót. Nyugi, nem veszélyes, csak kellemetlen a szitu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!