Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Édesanyámnak mellrákja van,...

Édesanyámnak mellrákja van, de nem lehet műteni?

Figyelt kérdés
Nagyon úgy néz ki, hogy édesanyámnak rosszindulatú a mellében talált csomó, igaz még nincs meg a szövettan eredménye, de a főorvos az ultrahang után azt mondta, hogy nagy valószínűséggel az. Nemrég egy másik betegsége miatt (epekő) felmerült a műtét lehetősége, de a sebész közölte hogy nem igazán meri vállalni a műtétet a nagy kockázat miatt, ugyanis édesanyám már átesett két stroke-on és a bal oldala lebénult emellett inzulinos cukorbeteg, és szívbeteg is. Most mi lesz? Teljesen el vagyok keseredve.. Tudom hogy van lehetőség kemoterápiára és sugárkezelésre, de Túl lehet élni a mellrákot műtéti kezelés nélkül?

2018. febr. 22. 20:37
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Egyébként tényleg nagyon sajnálom, ha félreérthető volt, amit írtam, segíteni szeretnék, és semmiképpen nem még egyet belerúgni abba, aki amúgy is a padlón van. Édesanyádnak mielőbbi gyógyulást kívánok! (Előző voltam)
2018. febr. 23. 13:19
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Onkoteam dönt a kezelésről a páciens összes betegségének ismeretében. Patológus, mammográfus, sebész, onkológus ül a teamben. Tapasztalatom szerint körültekintő döntések születnek.

Ha idős és esékeny, a daganat pedig hormonérzékeny (ezért veszik a szövettant), akkor tablettás kezeléssel csökkenthető a daganat mérete, hosszú évekre sakkban tartható a betegség.

2018. febr. 24. 10:37
 13/13 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező,

sok függ a mellrák típusától, és az egyéb tényezőktől is, ahogy előttem is írták már feljebb.

Mindenesetre jó tudni, hogy a betegnek joga van akár azonos, akár másik intézményben másodvéleményt kérni. Nem szokatlan, hogy az egyik intézmény nem vállalja a műtétet, egy másik pedig igen.

Országosan sajnos elég nagy különbségek vannak a daganatos betegségek gyógyíthatóságának esélyeinél.

Az Országos Onkológiai Intézetben az egész országból fogadnak betegeket, érdemes majd a leletekkel és eredményekkel őket felkeresni.

Jobbulást kívánok.

2018. márc. 1. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!