Édesanyámnak mellrákja van, de nem lehet műteni?
Igaza van az egyesnek. Remélhetőleg kellően kivizsgálják édesanyádat a műtéthez, és nem lesz semmi komplikáció.
A melldaganatok jó esetben műtét + kemó + sugárkezeléssel, (esetleg ha hormonérzékeny a daganat) + tablettákkal nagyon jó kezelhetők. Gyógyulást kívánok édesanyádnak!
Nem fogják műteni, mert valószínűleg abba halna bele, nem a mellrákba, amivel lehet éldegélni még pár évig.
Sjnálom :(
Annyiból, amennyit leírtál, egyetlen szakember sem fogja kimondani, hogy márpedig nem lesz műtét. Sok kérdést kell ehhez megválaszolni, többek között:
- Onkológiailag milyen a daganat kiterjedése és szövettana? (Mi várható a műtéttől a daganatos betegség szempontjából?)
- Mit takar pontosan a szívritmuszavar? (Nagyon nem mindegy, hogy csak egy pitvarfibrillációról van szó, vagy pl. kamrai tachykardiákról, amiért esetleg egy implantálható defibrillátort is beültettek)
- Mi az oka a szívnagyobbodásnak? (Van-e szűkület a koszorúsereken, ha igen, milyen mértékű; kapott-e stenteket, ha igen milyet-mikor-milyen eredménnyel?)
- Részletes szívultrahangos lelet?
- Ha cukorbeteg, milyen a HbA1c? Van-e cukorbetegséggel kapcsolatos szövődménye?
- Vesefunkció, májfunkció?
- ....
Ha mindez megvan, akkor lehet mérlegelni, és a döntésbe bevonni a beteget, hiszen róla van szó. Láthatod, hogy ez nem olyan dolog, amit egy igennel vagy nemmel le lehet zárni a GYIK-en.
Úristen... Tudtam hogy megkapom a kioktató választ is a végére :D Ahogy láthatod
egy szóval sem írtam vagy kértem, hogy valaki mondja ki az áment erre az egész helyzetre, szimplán a lehetőségekre és véleményekre voltam kíváncsi, nem kértem sem diagnózist sem távgyógyitást. Ilyenkor ami az emberben lejátszódik az az, hogy elveszítheti azt az embert az életéből, akit a világon a legjobban szeret és félt, és aki már így is rengeteget szenvedett. Eltelik még pár hét mire megtudjuk hogy tovább és addig marad a bizonytalanság és akaratlanul is az ember kutakodna, tájékozódna. Ha te írtad az első választ is, láthatod megköszöntem, nem faggatóztam tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!