Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Jó indulatú daganat esetén...

Jó indulatú daganat esetén kell félnem attól hogy rosszindulatú daganattá változik?

Figyelt kérdés
Az urológus talált a vesémen véletlenül egy 20x16mm-es jó indulatú daganatot (zsírcsomó, Angiolypoma) és érzem hogy valamin nincs rendben a vesémnél azon a részen, ennek ellenére azt mondták az orvosok, hogy nem kell komolyan vennem elég félévente elmennem egy hasi UH-ra. Ezt a háziorvos és egy sebészorvos mondta, de az a baj nem bízom meg bennük teljesen, sajnos édesanyám daganatban halt meg és félek nehogy ilyen fiatalon bajom legyen. Hova lenne érdemes elmenni jobban kivizsgáltatni?(23/Férfi) Köszönöm!

2018. febr. 18. 20:50
 1/6 anonim ***** válasza:
76%
Kell aggódni sajnos, de ezért kell kontrollra járni félévente.
2018. febr. 18. 20:53
 2/6 anonim ***** válasza:
70%
Ilyen fajta átváltozás nem szokott előfordulni, A kontroll is csak azért kell, hogy a daganat növekedése során ne okozzon olyan elmozdulást a vesénél, ami pl. a húgyvezeték megcsavarodását okozná.
2018. febr. 18. 20:59
 3/6 anonim ***** válasza:
68%
A jóindulatú daganat nem válik rosszindulatúvá, az két külön műfaj. Csak nem gondolod, hogy az orvosok el akarnak tenni láb alól?! A mérete esetleges növekedése miatt kell félévente ellenőriztetni, és ha túl nagy, akkor eltávolítják és maradéktalanul gyógyul. Ennek semmi köze a rákhoz.
2018. febr. 18. 21:10
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem kell fèlned! 5 ève ,,figyeli" a dokim. Semmit nem változott. Pedig nálam nagy a rizikó, mert hólyag daganatom volt- rosszindulatú. Azóta minden rendben:)
2018. febr. 18. 21:43
 5/6 anonim ***** válasza:
64%
Helyesen mondtam. Ritkan rakosodik el a joindulatu daganat. Nem aggodnek miatta. Nekem is van.
2018. febr. 19. 18:13
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem 10 éve van/volt. A legutóbbi UH-n nem is látta a doki, én szóltam neki hogy lennie kell egy egy centis csomónak. Akkor se látta meg.
2018. márc. 5. 02:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!