Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Kivetessem a mandulámat? (32/N)

Kivetessem a mandulámat? (32/N)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tapasztalatokra lennék kíváncsi. 32 éves vagyok, évente általában egyszer szokott tüszős mandulagyulladásom lenni, de azt hiszem, ez még a normális kategória.

Az nem tudom, mennyire normális, hogy kb. 2-3 éve jóval gyengébbnek érzem magam és az ellenállóképességem. Értem ez alatt azt, hogy ha olyasmit eszem vagy iszom, ami nem szájmeleg, hanem hidegebb, azonnal elkezdek köhögni, kicsit folyik az orrom, enyhe megfázásos tüneteket produkálok. Ez 2-3 éve szinte minden hónapos dolog nálam, pedig nagyon figyelek magamra és hogy mit eszem, iszom.

Most lelki válságon megyek át, majd' fél éve, hogy elköltöztem a férjemtől, válni fogunk (ő akarta). Gondolom a lelki megpróbáltatások miatt most végképp fogékony vagyok minden nyavalyára. 5 hónap alatt 3x volt herpeszem (korábban évi 1 volt), és harmadjára kínlódom mandulagyulladással.

Érdemes kivetetnem a manduláimat? Én mindig azt gondoltam, a mandula egyfajta védőgát, ami megfogja a bacikat, gyulladásokat. Ha kivetetem, nem fog a gyulladás a mandulánál fontosabb szervekre ráhúzódni? Ha nem lesz ott a gát, nem lesz könnyebb terjedniük? Bocsánat, laikus vagyok, lehet, egyáltalán nem jól gondolom.

Ugyanakkor olyan sztorikat is hallok, hogy valaki ugyanilyen könnyen-megfázós, torokfájós, köhögős dolgokkal küzd mint én, és miután kivették a manduláit, elmúltak a betegségek.

Nektek milyen sztorijaitok vannak vagy mit tudtok, mit tanácsoltok?

Köszi előre is!

2018. febr. 12. 17:23
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem a probléma nem a manduláddal van, hanem a mostani stresszes életeddel, emiatt vagy fogékonyabb a betegségekre. Nekem tavasszal van megfázós/mandulagyulladásos időszakom. Két éve injekciót is kaptam, mégse vetettem ki a manduláimat.

Plusz a mandulaműtét is műtét, van kockázata, kell idő, mire felépülsz, ami nem a legfájdalommentesebb.

2018. febr. 12. 18:43
 2/2 anonim ***** válasza:

A stressz nem hiszem,hogy okoz ilyen bajokat,inkább gombóc érzést a torokban.Ha évente 1x van mandulagyulladás nem kéne kivetetni.Ha torokfájós vagy,mandula nélkül a torkod,gégéd,garatod fog begyulladni.Meg kéne nézetned a gégészeten.Látatlanba nem tudom,próbálj csinálni képet a torkodról,amin látszanak a manduláid is.Megnézném,mert én is hasonló gonddal küzdök évek óta.Én is kivetetném a manduláimat,többször voltam gégészeti vizsgálaton miatta,de nekem ritkábban gyullad be,ezért azt mondták,nem indokolt eltávolítani.Viszont nagyon torokfájós vagyok,hiába vigyázok,állandó torokproblémáim vannak.A garatom állandóan piros,erezett,érzékeny.Másfél havonta megyek gégészetre,valami torok nyavaja miatt.Nekem ilyen állandóan a torkom:

[link]

2018. febr. 14. 07:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!