Tüszősmandula antibiotikum igen vagy nem?
Mandula gyulladások van/volt ami vasárnap kezdődött. Tele lett a mandulám,nyelvem hátulja ezzekkel a kis gócokkal. Nem akartam orvoshoz menni de párom annyira unszolt végül elmentem tegnap. Tegnapra a propolisz+gyömbér+citrom+néző kombótól egész szép lett a torkom,lázas sem voltam már. Hát a doki kiírt egy hétnyi antibiotikumot,amit nem akarok beszedni. Este bevettem egyet,de nem is voltam utána jól. Ma reggel még a párom belém erőszakolta de ennyi. Biztos nem szedem tovább főleg azért mert már semmi nincs a torkomon. A propolisz tette a dolgát.
Tudom nem szabad hamarabb abbahagyni,de mi van ha mégis?
Ha tüszős a mandulád, akkor jobb ha szeded. Nehogy valami durvább szövődménye legyen.
Ha már elkezdted, akkor nem tanácsos abbahagyni, mert ennek szerepe van az antibiotikum rezisztencia kialakulásában.
Az orvos nem írta volna fel, ha nem kell.
A közérzetet jó. Már tegnap is az volt. A torkom nem fáj már a tüszők sincsenek ott. Viszont az antibiotikumnak már most kijöttek a mellékhatásai!!!Akkor mi lesz itt 1 hét múlva?
Amúgy soha nem szedek gyógyszert antibiotikumot meg még úgy sem. Szerintem utoljára 15-6 éve még kisgyerekként szedették velem.
"Tüszősmandula antibiotikum igen vagy nem?"
"Biztos nem szedem tovább..."
Mi a kérdés? Te már eldöntötted, hogy nem szeded.
De nem értem, hogy akkor minek kezdted el?
Ha már elkezdtek, akkor szedd be.
Milyen mellékhatásai vannak? Egyszer volt gyógyszer allergiám, de akkor nyilván egyértelmű volt, hogy nem szedhetem tovább.
Milyen mellékhatások?o.O Megy a hasad? Akkor allergiás vagy rá ,ilyenkor kérni kell egy másik antibiotikumot aminek más az összetevője.
Végig kell szedni a gyógyszert,azért múlt el a fájdalom mert már beszedted azt a két tablettát,ha nem szeded tovább sokkal durvább változatban fog előjönni. De ezt majd megtapsztalod.
15 évesen ugyanúgy nem szedtem végig a gyógyszert,mint te. Visszajött a betegség erre megint bevettem pár szem gyógyszert elmúlt. Erre egy hét múlva hirtelen oylan beteg lettem,hogy járni sem bírtam,csak sírtam a fájdalomtól, minden nyelésnél mintha egy kést döftek volna át a mandulámon. Az orvos is megjegyezte,hogy miért akkor jöttem amikor már féllábbal a koporsóban voltam. Még gyógyszer mellett is napokig csak úgy feküdtem az ágyamban és kb a halálomért imádkoztam olyan fájdalmaim voltak.
Te életed te tudod,de jó tanács: Szedd végig!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!