Ilyen esetben kell antibiotikum szerintetek?
Barátnőmnek szívritmus zavara van, hogy ne juthasson a véráramba baktérium, sok fogorvos antibiotikumot ad foghúzás előtt, mármint akinek ritmus zavara van.
Nem lett végül semmi baja, nem kapott nem is akart adni a doki. Nekem is ritmuszavarom van, és fogkőszedés előtt nem tudom kérjek-e. Maszek anno adott, sztk-s tuti nem adna, igazából én se tömném magamba ha nem muszáj... Meg nekem mellékhatásként lent kihozza a gombásodást is sajna tapasztalat
Van értelme persze.
Endocarditis, myocarditis megelőzése érdekében történik. Nem tudom, hogy a barátnődnek a szívritmuszavart mi okozza, de profilaktikus módon adják, mert húzás helyén könnyebben bejutnak a kórokozók és megragadhatnak a szívbillentyűn, ami tulajdonképpen ha nem veszik észre, akkor a szívbillentyn végül tályogot képez...
# 3
fogkőelszedésnél nem szedtem, de foghúzásnál szerintem inkább fogok. Egyébként bő 1 éve nem is tudtam, hogy érdemes ilyet, és úgy húzott egy másik orvos, hogy nem adott, hál isten semmi bajom nem lett, de persze nem kísérteném a sorsom a jövőben
az antibiotikum szedését csak és kizárólag orvosi utasításra szedje! nem hiszem,hogy a fogorvos megfeledkezett volna erről, mert azért komoly következményei lennének ennek.
Emiatt ne aggódj, ha olyan jellegű a problémád kapsz rá, ha nem olyan a problémád, akkor inkább örüljél neki! :)
# 5
Lehet már nem fogod olvasni, ahány fogorvos annyi hozzáállás, és ezt komolyan mondom. Barátnőmnek is szívritmus zavara van, nem is kicsit, és soha nem kapott. Nem tudom hogy lehet, és még egy másik embert is ismertem aki úgy szint ebben a cipőben jár.
Nekem anno állapították meg, ekg-n
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!