Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mi baja van annak aki magában...

Mi baja van annak aki magában beszél?

Figyelt kérdés
Találkoztam sokszor olyan emberrel aki magában beszélt, de ha megszólítottad az illetőt, normálisan el lehetett vele beszélni bármiről( politika, hétköznapi élet), s ha befejeztük a beszélgetést, s nem szóltam hozzá 1 percig, megint mondta a magáét, mintha lenne vele mégvalaki, de nem volt ott senki, mobiltelefon sem.

2018. jan. 25. 14:03
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy betegség ez. Vannak olyan emberek, akiknek ez segít a lelki állapotukon, nem érzik annyira egyedül magukat.

Másrészt én is szoktam motyogni magamban, mikor valamit dolgozok, sokkal könnyebben megjegyzem a lépéseket, jobban átlátom a munkát.

Tanulásnál is hangosan felolvasva rögzül legjobban nálam az anyag.

20/f

2018. jan. 25. 14:21
 2/3 anonim ***** válasza:

Sosem értettem, miért tekintik problémának, ha valaki magában beszél. Miért ne tehetnénk meg? Én is szoktam magamban beszélni, igaz, emiatt a buta társadalmi megbélyegzés miatt csak akkor, ha csak olyan ember hall, akit ez nem zavar. Nem mintha nagyon érdekelne mások véleménye, de én ilyen "udvarias" vagyok :D Teljesen OK, ha valaki nem ilyen. Plusz nekem ez nem sok, csak pár szó, de lehetne sok is, miért ne?

Na ez a belegondolásos verzió. Élőben persze kissé fura s az ember mindenfélére gondolhat, hisz sokszor tényleg van valami baj, amennyiben a társadalmi konvencióktól való eltérés az. De ennek az oka már lehet valami tényleges probléma, lelki vagy mentális. A "normális" ember általában ügyel rá, hogy ne sokat beszéljen magában más ember jelenlétében.

Úgyhogy lehet, hogy semmi baja, lehet, hogy mégis van valami. De végülis kevés igazán ép ember van, csak a legtöbbünk nem viszi át a lécet, ami elválaszt minket az idegileg vagy mentálisan igazán problémásaktól.

2018. jan. 25. 14:29
 3/3 A kérdező kommentje:
Én nem erről beszélek, nagymamám is beszél magába néha ha dolgozik, én azokról beszélek, akik azt képzelik, hogy van velük valaki , de a valóságban egy nem létező személlyel beszélgetnek, folyamatosan.
2018. jan. 25. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!