Mi baja van annak aki magában beszél?
Nem biztos, hogy betegség ez. Vannak olyan emberek, akiknek ez segít a lelki állapotukon, nem érzik annyira egyedül magukat.
Másrészt én is szoktam motyogni magamban, mikor valamit dolgozok, sokkal könnyebben megjegyzem a lépéseket, jobban átlátom a munkát.
Tanulásnál is hangosan felolvasva rögzül legjobban nálam az anyag.
20/f
Sosem értettem, miért tekintik problémának, ha valaki magában beszél. Miért ne tehetnénk meg? Én is szoktam magamban beszélni, igaz, emiatt a buta társadalmi megbélyegzés miatt csak akkor, ha csak olyan ember hall, akit ez nem zavar. Nem mintha nagyon érdekelne mások véleménye, de én ilyen "udvarias" vagyok :D Teljesen OK, ha valaki nem ilyen. Plusz nekem ez nem sok, csak pár szó, de lehetne sok is, miért ne?
Na ez a belegondolásos verzió. Élőben persze kissé fura s az ember mindenfélére gondolhat, hisz sokszor tényleg van valami baj, amennyiben a társadalmi konvencióktól való eltérés az. De ennek az oka már lehet valami tényleges probléma, lelki vagy mentális. A "normális" ember általában ügyel rá, hogy ne sokat beszéljen magában más ember jelenlétében.
Úgyhogy lehet, hogy semmi baja, lehet, hogy mégis van valami. De végülis kevés igazán ép ember van, csak a legtöbbünk nem viszi át a lécet, ami elválaszt minket az idegileg vagy mentálisan igazán problémásaktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!