Hosszan tartó torokfájás, fehér foltokkal a nyelvem tövénél. Antibiotikum nem hat, volt valakinek hasonló?
Megnéztem a képet,a mandulád kicsi,nem látszik gyulladtnak,a nyelveddel semmi baj,a torkod viszont pirosnak látszik,mutasd szemből,amin az egész garatod látható.Mennyi idős vagy?Fiú vagy lány?
A "fekély" szerü valami szerintem fertőzés lehet,meg kéne próbálnod öblögetni.Nekem is volt már hasonló,a bal hátsó garatív nyálkahártyáján.A széle sötétebb,a közepén fehéres volt.Nyelésnél kellemetlen érzés volt,voltam miatta a gégészeten,az orvos nem mondott rá semmit.Hónapokig tartott,nehezen múlt el.Még most is látszik a nyoma,sötétebb,erezett azon a részen.Nézd meg:
De nekem most a gyakori torokfájás a gondom.Hólyagos hátsó garatfal,piros garatívek,gyulladt nyálkahártya.Nyáron kicsit fakóbb,de télen ennél soha nem szebb:
Sajnos ennél jobb minőséget nem tudok produkálni. De nincs is más, ami eltérő lenne, nincsenek sehol máshol hólyagok, egyebek (még egyelőre....) Remélem, hogy megtalálod a megfelelő kezelést és meggyógyulsz. Igencsak kellemetlen probléma. Mielőbbi jobbulást kívánok!
Ezen a képen jobban látni a torkod.A manduláid nem duzzadtak,de a garatívek vörösek.Lehet torokgyulladástól van.Meg kéne nézetned a gégészeten,már a fekély szerü foltok miatt is.Látom a te uvulád is elég nagy,hosszú.Mindig ilyen?
Megvettem z öblögetőt amit ajánlottál,már gargalizáltam is.Nem vészesen,de folyamatosan fáj a torkom,főleg nyelésnél érzékeny.Kedden megyek a gégészetre,mert lejjebb is érzékeny,köhécselek is.Legalább megtükrözik a gégém megint.Gondolkodom,hogy tavasszal kivetetem a manduláim,az orvos is mondta,indokolt lenne.A jobb oldali mindig duzzadt.Talán megszünnének a torok,garat problémáim.Mutatok még egy régebbi képet,de ezen is ugyanolyan randa a torkom mint most.Vörös,gyulladt:
Igen, mindig ilyen volt a berendezése.
Gyerekkoromtól számítva négy évvel ezelőttig nem voltak ilyen problémáim, 20 évig nem szedtem antibiotikumot sem, de már kezdek hozzászokni :-) Most inkább azon leszek (családostól), hogy az immunrendszerünket minél jobban felerősítsük (Béres csepp és társai) a komolyabb járványok előtt.
Több felnőtt ismerőstől hallottam már, hogy a mandulaműtét után lényegesen kevesebbet voltak betegek. Ha az orvosod is indokoltnak látja, valószínűleg tényleg ez lenne a végleges megoldás. Addig is remélem, hogy sikerül a tüneteidet enyhíteni vagy még inkább megszüntetni. Nem ugyanez a kategória, de a fiam orrmanduláját augusztus elején vették ki, azóta most először beteg. Azelőtt nagyon gyakran voltak felső légúti problémái. Sokkal jobb a helyzet.
Jobbulást és szép napot kívánok Neked!
Nekem nincs ilyen gondom vizsgálat közben, jól bírom a piszkálást.
Remélem hamar megvizsgálnak és egy lépéssel már előrébb leszel a megoldás felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!