Mi bajom lehet?
Idegen emberek körül nagyon ideges vagyok,szorongok,elvörösödök,izzadok.Ha beszélni kell velük,akkor még rosszabb.Nem merek sehova sem egyedül menni,orvoshoz is apum kísér mert nem akarok idegenekkel beszélni meg úgy általában félek tőlük.Kiskoromban nagyon szégyenlős voltam.A suliban is van egy új tanár és ha kérdez egyszerűen nem vagyok képes neki normális választ adni,csak rázom a fejem :( Most már el lettem neki könyvezve a némanak..:( Kevés barátom van,kb 4-5,nem nagyon szeretek barátkozni,de velük kényelmesen érzem magam. Mégis mi bajom van? Kezdek megőrülni,lehet pszichológushoz megyek amjd egyszer,mert ez nem normális..Mit csináljak neki?
14/L
Szia!
1.Attól nem vagy antiszociális hogy szorongsz, félsz, vörösödsz.
2.Tutira nem lehetsz antiszociális ha 4-5 barátod van. (mellesleg a 4-5 barát az szerintem túl sok, általában egy NORMÁLIS embernek 1-2 IGAZI barátja van a többi érdekbarát).
Az izgulás nyilván meglátszik rajtad az iskolában ha félsz: izgulsz, magas vérnyomás, vörösödés ilyenek.
Szabályozni tudod azzal hogy:
Megkeresed mégis miért teszed ezt?
Esetleg beszólnak,bántanak,megszólnak?
Ha semmi ilyesmi nincs akkor nem kell izgulni CSAK légy mindig "Baráti" körben és oldódj fel velük végy önbizalmat azáltal hogy velük vagy.
Figyelj,látom nem értesz.
Igen régebben sokat bántottak.
Abból a 4-5 barátból 1 igazi barátom van akivel egésznap együtt vagyok.
Nem lehetek állandóan baráti körben,nem rohangálhatok mindig barátokkal akárhova... Ami egy normális embernek midnennapi tevékenység,én nem élem meg annyira természetesen.Mellesleg olyanok válaszoljanak kérlek,akik már átéltéke ezt.
Szerintem szociális fóbiád van:
Szakember segítségével meg tudsz tőle szabadulni, de ha egyénileg akarsz próbálkozni, akkor van egy könyv, ami segíthet (pdf-ben a neten is megtalálható):
Reneau Z. Peurifoy: Szorongás, fóbiák, pánik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!