Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ha meggyógyulok csontritkulásb...

Ha meggyógyulok csontritkulásból visszanyerhetem az eredeti magasságomat?

Figyelt kérdés

Csontritkulásom van és összementem 12 cm-t.

Ha felgyógyulok "visszanőhetek"?

2017. nov. 4. 21:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
De azért nagyon komoly, hogy naponta van egy üzenetváltás.... Nem értem miért jó szórakozás kitalálni ilyesmit!
2017. nov. 6. 19:50
 12/19 A kérdező kommentje:

Sokat dolgozom, elnézést, hogy nem egész nap a gép előtt ülök..

Az utóbbi jó pár évben elég rossz körülmények közt léteztem és túlterheltem a szervezetemet.

A doki szerint a tápanyag és vitamin hiány + túl erőltetés miatt van.

2017. nov. 6. 22:20
 13/19 anonim ***** válasza:
Igen, de még mindig nincs kommunikáció. A kérdéseimre nem felelsz! Írsz valamit, de közben nem válaszolsz a kérdésekre, így nem lehet "beszélgetni" és tanácsot adni sem.
2017. nov. 7. 10:21
 14/19 A kérdező kommentje:

Bocsi.

Szóval nem vagyok túlsúlyos, hanem inkább sovány (jelenleg:151cm 30kg).

Gyerekkoromban azt ettem, ami volt, vegyesen mindent.

Szoktam mozogni, egy időben karatéztam.

De a napot utálom, szóval nem sok napfényt láttam.

Gerincemmel nincs baj.

Remélem minden kérdésedre válaszoltam.

Szóval megfelelő táplálkozás, mozgás és étrend kiegészítők mellett lehetséges, hogy megnövök újból, vagy ennyi évesen már nem?

Vagy hogy van ez?

2017. nov. 7. 16:44
 15/19 A kérdező kommentje:
Egyébként köszi a válaszokat!
2017. nov. 7. 16:44
 16/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Szívesen! Én is köszönöm, hogy válaszoltál!

Hát ilyet se hallottam, hogy 25 évesen valaki 30 kg, ez nagyon-nagyon kevés! Remélem nem dohányzol!

Nagyon fiatal vagy még, hogy beletörődj, hogy nem gyógyulhatsz meg. Egyébként valóban 163 cm voltál? Ez nem egy téves mérés, rendszeresen mértek és onnan tudod?

( Ezt én megkérdőjelezem, szerintem menni sem tudnál a fájdalmaktól, ha ennyit összementek volna a csigolyáid.

Mindenképpen életmódváltás kell. Nekem is van csontritkulásom és egyéb gerinc bajom(de nincs magasság vesztésem), de ahogy kiderült azonnal elkezdtem a következőt:

kb 12 éve túrázom rendszeresen télen,nyáron +35 foktól a - 5 fokig. Minden hétvégén. És hétköznap is sokat sétálok. Ez mellett tornázom/jógázom, kerékpározom ( összteleszkópos kerékpárral) és úszom bár ez utóbbi a csontsűrűség növelésénél sajnos nem segít, viszont remekül lehet trenírozni az izmokat és az ízületeket főleg a vízi tornánál.(Az űrhajósok is vízi tornával kezdik az edzést, amikor visszatérnek, ők rendszerint csontritkulással térnek vissza )

Szóval rengeteget vagyok a szabad ég alatt. Nem csak a direkt napfény, hanem a szórt fény is hasznos, tehát amikor felhős az ég akkor is képes a szervezetünk d vitamint előállítani. Nem tudom, hogy ülő vagy álló/fizikai munkát végzel, ha állót, és fizikait akkor nehezen fogod tudni rá bírni magad a változtatásra, pedig el kell kezdeni, mert 40 évesen mozogni sem fogsz tudni!

Az én állapotom sokat javult( gyakorlatilag fájdalom nélkül élek már, csak oda figyelek magamra) főleg a felszabaduló endorfinnak köszönhetően (csípő kopásom is van) minden napot megragadok, hogy mozogjak és a levegőn legyek. Nagyon élvezem, ezek nélkül nem tudnék létezni. Boldog vagyok! A betegségemet nem cserélném le semmire, ez vezetett rá, hogy változtatnom kell a gondolkodásomon/ az életemen és így váltam szenvedélyes természetjáróvá.

30 éves korig befolyásolhatjuk tartósan a csontunk szerkezetét. Ezt olvastam nem én találtam ki. Szóval, ha életmódot váltasz akkor sokat segíthetsz, hogy javuljon az állapotod. De hogy visszanősz-e 12 cm-t? Azt nem tudom megmondani.

Higgy benne, hogy javul az állapotod! Olvass ösztönző, lelket-hitet erősítő könyveket. Vannak csodák! És még nagyon fiatal a szervezeted, biztosan regenerálódni fogsz!!!!

Ja és a cukrot szinte teljesen el kell hagyni a táplálkozásból. Nem teljesen, mert az lehetetlen, hiszen a kenyér, gyümölcs is tartalmaznak cukrot.

Sok-sok pozitív élményt, kitartás és gyógyulást kívánok!

2017. nov. 7. 18:37
 17/19 A kérdező kommentje:

Szia! Köszi megint! Igyekszem, ahogy tudom, amúgy fizikai munkám van, sokat mozgok, ha az is számít.

De miért kell elhagyni a cukrot??:o Sajna nagyon édesszájú vagyok:$

2017. nov. 7. 22:38
 18/19 anonim ***** válasza:

Ezt most itt nem akarom végig elemezni, itt megtalálhatod a választ, olvasd végig, kb. a középtájon találod meg a választ, de olvad el a lap aljáig! Ja és a fehér kenyeret is váltsd le teljes kiőrlésűre. Alapos és teljes életmód váltás kell. 30 kilósan, hogy tudsz fizikai munkát végezni?

[link]

2017. nov. 7. 23:59
 19/19 A kérdező kommentje:

Köszi, majd megnézem, amint lesz időm.

Hát kénytelen vagyok:D

2017. nov. 8. 06:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!