PTX (légmell) vats műtét után mikor ajánlott ellezdeni a lufi fújást?
Figyelt kérdés
Szept.13-án engedtek ki a kórházból. Ma próbáltam meg lufit fújni. Sajnos egyáltalán nem sikerült ☹ Már túl vagyok a kontrollon így nem tudom kitől megkérdezni ez normális e. Erőltetni nem merem. 🙁2017. okt. 3. 10:31
1/17 anonim válasza:
Hát amikor nekem volt ilyen műtétem juli 5-én, en már másnap fújtam a lufit es par nap múlva mar ki is durrant. Vissza kéne menni a dokihoz, mert ez nem normális.
2/17 A kérdező kommentje:
Tegnap voltam ott, és rendben volt a röntgen. Légzőtornát csinálom.
2017. okt. 3. 10:41
3/17 A kérdező kommentje:
Azért azt nehezen hiszem el, hogy műtét (nem csak csövezés) után másnap lufit fújtál. Én 5 napig megmozdulni sem tudtam másnap még enni sem meg a kezem felemelni sem, nemhogy lufit fújni.
2017. okt. 3. 10:44
4/17 anonim válasza:
Férjemnek amikor volt ptx (és htx) neki már ahogy elhagytq az intenzivet kellett lzfut fújnia. Addig haza se engedték amig nem sikerült. Igaz neki kiujult,2 hetet volt bent.
5/17 A kérdező kommentje:
Ahol műtötték ott újult ki? Mennyi idő múlva? Én nem voltam intenzíven.
2017. okt. 3. 10:55
6/17 A kérdező kommentje:
Ja és 17 napot voltam bent.
2017. okt. 3. 10:56
7/17 anonim válasza:
Amikor csinálták neki a kontroll röntgent,akkor mondták hogy ujra kell csovezni. Igen,a kórházban ujult neki ki. Már több mint 7 éve..
8/17 A kérdező kommentje:
Jaa 🙂 ilyen nekem is volt. De már csak egy buborék. Aztán kitapadt teljesen.
2017. okt. 3. 13:24
9/17 anonim válasza:
1. Vagyok. Nekem csak szövettan miatt csinálták ezt a fajta műtétet és csak 4 napig voltam bent. De biztos jobban tudod mint en, aki ott volt...
10/17 A kérdező kommentje:
Az egy kicsit más. Azok már másnap mászkáltak. A ptx kicsit keményebb dolog. Én 2 hétig voltam csövekre kötve. 3 cső volt bennem. A műtétem több mint 2 óráig tartott.5 helyen vágtak. Ebből 3 a tüdőmet is.
2017. okt. 3. 17:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!