Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ez a vég?! Mit tegyek?

Ez a vég?! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Édes apámnál 1 éve derült ki, hogy tüdőrákja van. Három kemoterápia után nem folytatta tovább a kezelést inkább a "biztos" halált választotta. Idén májusra áttét lett a nyirokcsomóján, júliusra már az agya egész területén. Július 18 - Augusztus 8-ig kórházban volt könyörgött, hogy vigyük haza. Haza hoztuk, de nem tudom jól tettük-e mert már 6. napja nem hajlandó semmit meg enni. Próbáltam levest, a kedvenc ételét, gyümölcsök, babáknak való zöldség, gyümölcs pépet, de semmi. Látványosan napról-napra romlik az állapota, főleg így hogy nem eszik. A kórházban segítséggel de tudott járni pár percig míg el nem fáradt, de mostanra ott tartunk (kb. 6 nap telt el ) hogy az ágyba is nekünk kell megfordítani mert nem bír megmozdulni.Már keveri a dolgokat nem minden szót tud már csak a legalapvetőbb víz,cigi,forduljunk meg, és ennyi.6 napja még wc-re vittük ma már pelenka. Létezik ilyen szintű romlás 6 nap alatt?? Ha kérdezem azt mondja hogy nincsenek fájdalmai, de ezt valahogy nem tudom el hinni. Lehetnek fájdalmai, ne hallgassak rá és kérjek neki fájdalomcsillapítót?! Jól tettem, hogy ki hoztam a kórházból? Nem tudom mi lenne jelenleg a legjobb neki, tudom amit ő akar de ez épp ésszel nem feltétlen jó!?? Ma megyek a háziorvosához hát ha ő mond valamit. Ezek lehetnek az utolsó napok??

Kérlek le írnátok a tapasztalataitokat...

Bocsánat ha érthetetlen de kissé kétségbe vagyok esve, és már nem tudom mi a jó döntés... :(

2017. aug. 14. 12:03
 1/5 anonim ***** válasza:

Sajnos nem tudsz vele mit csinálni. Igen, ezek az utolsó napok. Elég jól bírja, hallottam olyat, akit egy hónap alatt vitt el, onnantól kezdve, hogy kiderült a tüdőrák, és gyakorlatilag a panaszmentes állapotból 2 hét után hunyt el.

Ha a víz és a cigi a legalapvetőbb még most is, akkor minél hamarabb szabadul meg a szenvedéseitől, annál jobb neki. Sajnálom.

2017. aug. 14. 12:18
 2/5 Napsugar11 ***** válasza:

Sajnos jól érzed és jól látod, a távozást választotta. 3 hónapja veszítettem el a páromat, tudom, hogy mit érzel... :(

Mivel daganatos betegekkel foglalkozom, az átlagembernél jobban ismerem ezt a területet. Szívesen adok tanácsot, beszélgetek, segítek neked "túlélni"...

Megírom privátban az elérhetőségemet, ha szeretnél, csörögj rám és visszahívlak. A lehető legtöbb erőt kívánom, ami átsegít titeket ezen a nehéz szakaszon.

2017. aug. 15. 14:10
 3/5 anonim válasza:
:( Olyan szomorú, hogy ennyi rákbeteg van a mai világban. Az én nagyapámnál is ma diagnosztizáltak tüdőrákot, holnap megy még CT-re. Neki már 10cm-es :( Óriási. Gondolom már nem sok van neki hátra, mert kb. 1hónapja már pelenkázni kell, nem bír felkelni az ágyból, zavart, sokszor nem szól semmit, csak néz. :( Amúgy nagyon erős ember volt világ életében, mert már túl van több tüdő és agyhártya gyulladáson + a szívére is rettenetesen rosszak az eredmények, 10cm-es tüdőrák és még mindig itt van köztünk. 2hete még erőre is kapott, mert ki ment az udvarra is sétálni, beszélgetett, jobban volt. Most meg megint rosszabbul. :(
2017. aug. 17. 15:38
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Igen, rettenetes hogy ennyien szenvednek ebben a betegségben...nem is találok rá szavakat...múlthéten haza hoztuk mert azt szerette volna 1 hét után annyira elkezdett szenvedni hogy vissza kellett vinni kórházba 2 napja van benn, de csak alszik nyitott felakadt szemekkel és nem reagál semmire...szörnyű így látni azt az embert akit szeretsz. Kitartást kívánok itt már csak az a vigasz hogy jobb lesz neki az árnyékvilágban ott már nem fáj semmi. :(

2017. aug. 19. 07:05
 5/5 anonim válasza:
kérdező, hogy van édesapád ?
2017. szept. 13. 16:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!