Vakbélgyulladás vagy más betegség vagy terhes vagyok?
Ne attól félj, hogy ők mit fognak csinálni, inkább attól, hogy perforál az esetleges vakbélgyulladásod, és belehalsz.
Még este simán elmehettél volna ügyeletre -_-
Amúgy ők is csekkolni fogják, hogy nem vagy-e terhes/van-e más nőgyógyászati bajod, csinálnak hasi UH-t, labort (eseteg CT-t, de az nem valószínű).
Ha vakbél, akkor irány a műtő. Ha semmit nem találnak, és nem szűnik a fájdalom, valszeg akkor is benntartanak megfigyelésen.
Reggel már ne egyél semmit!A tesztet hagyd.
Amúgy nekem is volt egyszer egy durva, 4 napos jobb alhasi görcsöm. Nem találtak semmit, máig nem tudni, mi lehetett az a fájdalom.
no, mi lett veled?
a vakbélnél azért nem "néha" nyilal bele, és nem múlik a fájdalom... nem ez a jellemző.
nekem terhesen (kora terhesen) voltak olyan alhasi fájdalmaim, hogy nem tudtam felegyenesedni sem. szóval simán lehet terhességtől, leginkább méhen kívüli terhességtől.
vagy bélgyulladástól is. a crohn jellemző megjelenési helye tipikusan a terminális ileum, vagyis a vakbél környéke. gyakran tévedésből meg is műtik a betegeket appendicitissel, amiről felnyitás után derül ki, hogy nem is az.
de tk bármi lehet, akár egy nagyon rosszul elcsípett puffadás is.
#3-hoz csatlakoznék még annyival, hogy én is kerültem kórházba (ügyeletről sbo-ra) durva jobb alhasi fájdalommal. akkor a nőgyógyászatra vettek fel, ha nem oda, akkor a sebészek is tárt karokkal vártak volna, szerencsére választhattam :D
Nem tudom, mi lett volna, ha a nőgyógyász nem ajánlja fel az ideiglenes szállást a saját osztályán, ugyanis 3 nap alatt 5 db sebész konzíliumom volt, és 5ből 4x műteni akartak vakbélgyulladás miatt. az 5. alkalommal már hatott a gyógyszer, múlt a panasz, és végül sosem derült, ki, hogy mi bajom volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!