Vesebeteg lennék?
kreatinin szintem 133.00 umol/l
egfr szintem 61.50
23F
rendszeresen sportolok (KONDI)
nem de sok húst eszek (csirke)
kratint szedtem a vérvétel előtt gondolom nem ürült ki addigra
Hát ez elég érdekes, elég rossza eredménynek tűnik nekem. Szerintem függeszd fel a fehérjefogyasztást. A tudomásom szerint a GFR normális értéke 90 fölött van. Volt egy beteg a kórházban, aki krónikus veseelégtelen volt és neki volt az gfr szintje 60 körül...
Majd írd meg mit mond az orvos, mert nagyon kíváncsivá tettél.
Remélem van erre racionális magyarázat és remélem rendbe jössz!
Akkor most kicsit függeszd fel ezt a húsevést, és mértékletességre törekedj.
Egyébként a nagyon sok húsfogyasztás nem csak a vesének, hanem a májnak sem jó.. :\ férfiakál még pluszban a tophus, azaz köszvény is kialakulhat, mivel hajlamosabbak vagytok rá.
ez csak ezért érdekes mert házi orvosom nem mondott rá semmit
csak én néztem a neten mi is az
90 felett jó a gfr. 60-90 között határeset.
Egy ismerősöm ugyan ebben a helyzetben volt. Kreatin, fehérjepor...amit abba kellene hagynod. Változatosan táplálkozz, egyél a sok hús helyett halat, hüvelyeseket is. És ne mindig ugyanazt a húst (pl. Csirkemell). Az kevésbé terheli meg a veséd.
1-2 hónap múlva pedig menj el kontroll vérvételre. Ismerősömnek ez segített.
én is vérvétel előtti hetekben kreatint szedtem 1 héten 6x edzettem sztem csak ez a gond
hisz ha a kreatinin helyrejön elvileg az egfr is
szerintem meg ne kísérletezz. nem akarsz dialízisre járni hetente, megszabott mennyiségű folyadékot inni stb... gondolom. Szóval nagyon fogd vissza ezt a fehérjepor/hús fogyasztást, mert a veseelégtelenség egy egy nagyon rosszindulatú és aljas betegség.
A szervezet nagyon sokáig jól kompenzál. Példa: gyermekkori betegség a vesicouretralis reflux, ami azt jelenti, hogy az ureter, azaz húgyvezeték (ami a vese és a húgyhólyag között elhelyezkedő csatorna) valamilyen módon retrograd, azaz visszafele "továbbítja" a vizeletet. Ennek több, azt hiszem 6 stádiuma van. 4. stádiumtól (emlékeim szerint) már kialakul a veseelégtelenség, úgy(!), hogy a szülők észre sem veszik, hogy valami nincs rendben, maximum annyit érzékelnek, hogy a gyermek alhasi fájdalomra panaszkodik néha stb. Szóval a vesével ne szórakozz, mivel ha a vesével szórakozol, azzal a szíveddel és a tüdőddel is szórakozol és így tovább.
Mellesleg, ha a májad is felmondja a szolgálatot a nagymennyiségá fehérjebevitel kapcsán, akkor könnyen roncsolhatja az ammónia az agyadat.
Sokszor nem szólnak az orvosok, édesanyámnak is megemelkedett egy tumormarkere a háziorvos ló*@szt sem mondott... Általában direkt rá kell kérdezni.
Egyébként nyugi, edzés nélkül is szerintem szeretni fognak a lányok. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!