Ha az egyik láb térdtől lefelé dagadtabb bokáig, akkor az csak trombózis lehet vagy más is?
Kb másfélszerese a másik láb kerületének, viszont más tünet nincs (elszíneződés, melegedés stb nincs, csak a térdnél fáj nagyon még, viszont az fájt korábban is és mindkettő, szal nem hiszem h van összefüggés, de ki tudja ...).
Maga a lábszár viszont nem fáj.
Ez mi lehet? Van tippje vkinek? (1 napja tart)
igen, már magamba döftem 2 fraxiparinet gyorsan, de dokihoz menni nem tudok, nincs a közelünkben sehol. magamnak kell megoldani a dolgot valahogy (most bekötök még heparinos infúziót, nem tudok jobbat, és aspirin, igen)
de akkor ezek szerint te elég biztos vagy abban h ez thrombosis?
köszi de sajnos nem megoldható, itt meg mentő sincs, ami van, az inkább ne lásson el :) Nicaraguában vagyunk expedíción, és azért bizonytalanodtam el, mert 2 napja pont azt a lábam megmarta egy kígyó is, de aztán abból nem lett semmi.
hát jobb híján marad az infusio + heparin, csak abból sincs túl sok, reméljük elég lesz.
az oedemát meg én kizárnám, az más jellegű teljesen sztem az eddigi tapasztalataim alapján. marad tényleg a trombózis vagy a rejtély. na majd 1-2 nap múlva okosabbak leszünk.
köszi de nincs.
na meg ezzel trauma?
még azt kotorásztam h warfarinunk van, csak hát az ugye nagyon lassú felezési idejű is, azt akkor csak mellékesen megkezdem a hepa mellé, de hát mire elérné a kívánt szintet az ugye 4-5 hét ha jól tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!