Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Paranoikus vagyok?

Paranoikus vagyok?

Figyelt kérdés

Üdvözlet, elolvastam egy leírást, és félek hogy illik rám a paranoia tüneteinek leírása.

Pár példa:

-félek elengedni ismerőseimet, mert félek hogy elrabolják őket

-szerintem a nyomomban vannak, üldöznek és keresnek engem

Ma értesítéseket kaptam, hogy különböző (orosz nyelvű) országból próbáltak bejelentkezni egy tartalomtovvábító fiókomba, az én felhasználónevemmel és jelszavammal. Félek, hogy ez egy jel arra, hogy utánam kutatnak, és próbálnak megkeresni ezeken keresztül...

Ha interneten beszólnak nekem valamiért, nem merek védekezni, mert félek attól, hogy megkeresnek érte, és elvisznek.

Valamit tudok kezdeni és nyugtatni magamat ezektől a téveszméktől?

2017. jún. 25. 17:45
 1/4 anonim ***** válasza:
Azután felébredtél?
2017. jún. 25. 17:47
 2/4 anonim ***** válasza:
Nemcsak paranoia, még hipochonder is.
2017. jún. 25. 17:48
 3/4 anonim ***** válasza:

Ameddig meg tudod magadat nyugtatni, hogy csak szorongsz ezektől a dolgoktól, és tisztában vagy vele, hogy túlzó az aggodalmad, addig küzdeni kell ellene. Ha a félelmek átveszik az irányítást az életed fölött, és nem nyugszol meg egy reális ön-párbeszédtől, akkor célszerű orvoshoz fordulni.

Egy sarkos példa: Én nagyon félek a cápáktól. De mivel tudom, hogy Magyarországon elég kicsi egy ilyen támadásnak a valószínűsége, ezért nem foglalkozok ezzel. Ez egészséges szorongás. De ha nem mernék strandra menni, az már paranoia.

2017. jún. 25. 18:01
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem ez kezdődő paranoid tünet. Most menj el dokihoz, még tudnak segíteni. Ha üldözési mániád van, az már komoly probléma.
2017. jún. 25. 18:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!