Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ez kullancscsípés a fiamon?

Ez kullancscsípés a fiamon?

Figyelt kérdés

[link]

Elrohantam vele a gyerekorvoshoz, aki szerint csak pánikolok, mert ez még más is lehet, pl. hangya, mivel a házunk kertjében játszottunk és engem és őt is megcsipkedte valami (engem kisebb pók tuti, míg szedtem a cseresznyét). Viszont tegnap ez még csak egy piros szúnyogcsípés szerű vmi volt rajta, mára lett ilyen.

Az orvos abból ítélte nem kullancsnak, hogy nincs benne a feje. Patikát hívtam gyorsteszt kapcsán, ők is kérdezték, benne van-e a kullancs, merthogy az nem szokott csak úgy kijönni. Ők segítenének elvégezni a Lyme gyorstesztet, mert az orvost vissza is hívtam, tuti látta-e a piros kört, de azt mondta, igen....

Bőrgyógyász lerázott, nem volt hajlandó telefonon elárulni, hogy másnak is lehet-e ilyen tünete. Húzzak holnap délutánra sorszámot egy 1 éves gyerekkel.

Néztem a 2 másik csípést, annyi a közös, hogy mindhárom kis puklis sárgas-rózsaszínes,kicsit talál piros körülöttük, de nem.ilyen.

Kérlek, ne szidjatok, szoktam fújni a gyereket meg van ilyen dm-ben kapható kis kullancs űző ketyerénk. A héten viszont elmaradt ez :(

Doki annyit mondott tehát: fenistil gél, hiába fújom, nem hat, figyeljem 2 hétig és nyugodjak le.

Nehéz...

2017. jún. 14. 11:25
 1/5 A kérdező kommentje:
Azt kihagytam, a gyorsteszt ilyenkor még túl korai kimutatni a Lyme- kórt.
2017. jún. 14. 11:28
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha nem láttad benne a kullancsot és nincs benne a feje sem, és mindez tegnapi keletű, akkor nem tartom valószínűnek, hogy kullancs lenne. a kullancs nem csak megcsíp és odébbáll, hanem befúródik és úgy szív vért. Ez a táplálkozási stratégiája.

Nekem, ez inkább allergiás reakciónak tűnik, nekem volt ilyen valószínű földibolha csípésre, mert én is kertben voltam, mikor megcsípett, a fél combom így bepirosodott tőle. Hogy a többi csípés miért nem ilyen,arra csak tippelhetek, hogy az más állat csípése pl. szúnyog, vagy hogy ezt mondjuk jobban elvakarhatta.

Szerintem egyelőre ne pánikolj, inkább figyeld, kenegetheted csípésre való géllel (a Fenistil nekem sem hatott, de van egy Supraderm nevű, ami nekem jó volt, patikus ajánlotta), és amikor már lehet, akkor csináld meg a Lyme-tesztet.

2017. jún. 14. 12:47
 3/5 A kérdező kommentje:

Tegnapelőtti csípés, mára lett ilyen.

Köszönöm a választ és az ajánlott krémet, beszerzem.

2017. jún. 14. 12:49
 4/5 anonim ***** válasza:
Remélem, használni fog, nekem a Fenistil inkább csak olaj a tűzre, ezért már régóta nem használom semmilyen csípésre.
2017. jún. 14. 12:57
 5/5 A kérdező kommentje:
Ha valaki itt járna hasonló riadalommal: ami kullancscsípés utáni kokárdának néz ki, nem mindig az. Hála az égnek mára egész jól elmúlt.
2017. jún. 15. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!