Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Kullancscsípés?

Kullancscsípés?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok, és már korábban is észrevettem, hogy van a lábamon egy gyanús folt, ami hol elhalványodik, hol piroslik. Most éppen halványabb, de azért kivehető, talán... Holnap megyek bőrgyógyászhoz, mert már egy ideje látszik, és Édesanyámat is foglalkoztatja, hogy mi okozhatja. Én nem emlékszem, hogy kullancs csípett-e volna meg, de ez az első, ami eszünkbe jutott...

A kép: [link]

2015. júl. 7. 18:50
 1/6 anonim ***** válasza:
Lyme kórnál kokárdás seb van, és a kullancs nem mindig esik ki magától
2015. júl. 7. 18:55
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy kullancs, az koncentrikus lenne. Viszket, csíp?

Majd írj, hogy mit mondott a doki!

2015. júl. 7. 18:55
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem, nem viszket és nem is csíp. Ahogy írtam, az egyetlen "tünet", hogy vannak időszakok, amikor elhalványodik, de legfeljebb is csak úgy, hogy kivehető legyen, hogy hol helyezkedik el, azaz, mint a képen; egy enyhe pirosság minden esetben mutatkozik.
2015. júl. 7. 19:01
 4/6 A kérdező kommentje:
Illetve, talán az érintett területen keményebb, és érzéketlenebb a bőr.
2015. júl. 7. 19:02
 5/6 A kérdező kommentje:
Pontosan nem tudom megmondani, mikortól tapasztalom, de az biztos, hogy már több hónapja...
2015. júl. 7. 19:07
 6/6 A kérdező kommentje:
Elmentem bőrgyógyászhoz, és nem tartja kizártnak, hogy Lyme, elküldött vérvételre, és kérte a "Borellia Ab" vizsgálatát. Illetve, feltételezett diagnózisként feltüntette a Lyme-kórt. De, azért mondta, hogy 2-3 hetet is igénybe vesz a vizsgálat.
2015. júl. 8. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!