Ez melanoma lehet? Szerintetek van rá esélyem?
Figyelt kérdés
Van egy anyajegyem a lábamon, már születésem óta. Elég nagy, többszínű, de szabályos alakú és határú, véleményem szerint mindig ugyanolyan volt, mint most. 18 éves vagyok.
A bőrgyógyásznál voltam egy éve bőrgombával, amikor is meglátta és azt mondta le kell szedni. A szüleim akkor nem engedték meg, mert az apámnak is van egy nagyon csúnya anyajegye, az övé veszélyesebb szerintem, de soha semmilyen gondja nem volt vele. Most 60 éves.
Akkor nem gondoltam mélyebben bele, gyorsan el is felejtettem, végül is mindig szerettem azt az anyajegyet és soha nem volt vele semmi baj, lényegében észre se vettem. Ma viszont megnéztem úgy véletlenül, és elfogott a félsz... Nem tudom mit kéne tennem, szerintetek?
2017. jún. 4. 23:32
11/11 anonim válasza:
Ismerősömnek már volt leszedett anyajegye. Kontrollon találtak nála egy boka alatti kis halvány foltot, semmi extra. Az orvos konzíliumot kért 6 másik orvos is rábólintott a levételre. Ezután a műtő orvos is megnézte és azt mondta ez nem gyanús, nem kell levenni. Akkor most kinek higgyen az ember... Szerintem ha régi anyajegy és nem változik - akkor is nézesd meg valaki megbízható szakemberrel. Remélhetőleg feleslegesen nem vágják ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!