Mi bajom lehet, mit tegyek, mit egyek?
Aktív most valamilyen hasmenést+lázat okozó kórokozó, sokan kértek segítséget az elmúlt 3 napban teljesen hasonló tünetekkel itt is.
A széntabletta abban segít csak, hogy a szénpor aktív felszínéhez hozzákötődnek a méreganyagok a bélben és ki tudnak ürülni vele. Nekem sose volt hatásos, annál inkább a Bolus adstringers, ami ugyanilyen elven működik, csak ott agyagszemcsékhez kötődnek hozzá a dolgok, nem tudom miért, de nekem sokkal jobban bejött ez.
Az lényeges, hogy ne próbáld megállítani a hasmenést, mert azzal akadályozod a kórokozók és a káros anyagok ürülését is sajnos. Inkább arra kell törekedni, hogy egyrészt igyál sokat, így nem száradsz ki és segíted a kitisztulást, "hígítod" a kórokozó-koncentrációt. Másrészt pótolni kell kiürített fontos dolgokat, itt elsődlegesen a sókról, vitaminokról, ásványi anyagokról van szó.
Ihatsz antibakteriális-antivirális hatású gyógyteákat, mint bíbor kasvirág (echinacea), kakukkfű, mályva, földi szeder, útifű, vérontó pimpó stb. Lehetőleg friss gyümölcsleveket, kifejezetten jó a hosszan főzött, csontos húsleves leve is, vagy vehetsz izotóniás italt, illetve magas ásványianyag-tartalmú ásványvizeket (min.2-3000 mg oldott ásványi anyag/liter), gyógyvizeket vagy a gyógyszertárban ilyen célra kapható elektrolit oldatot. Ihatsz pezsgőtablettákat, C-vitaminost, multivitaminost, kalciumost, magnéziumost, de ez utóbbit ne idd egyszerre a kalciummal, illetve olyat vegyél, amiben magnézium-karbonát van. Szopogass el néha egy kis konyhasót.
A lényeg, hogy ez magától elmúlik általában max. 2 nap alatt, ha minden kiürül. Utána fontos a helyreállítás, probiotikumot érdemes szedni, mert a hasmenés legyalulta a bélflórádat, és szépen vissza kell pótolni a fenti anyagokat is még egy darabig, utána pépes ételekkel kezdj vagy rágj sokáig, esetleg olvass utána, hogy milyen kímélő ételek vannak az igénybe vett beleknek.
Ugyanígy a lázat se igazán szokás csillapítani, hacsak nem veszélyezteti az életed (40<), mert a láz alapvetően a gyógyulási folyamat fontos eleme, s nem érdeked, hogy akadályozd a gyógyulást a csillapításával.
Szia! Nekem 1 hete kezdodott a hasmenesem..lazam nemvolt,de minden kijott belolem,kozbe gorcsolt a hasam is. Szentabi kb 3-4 orara elmulasztotta (hasfogot en sem akartam bevenni) de utana kezdodott minden elorol.tegnap mar annyira gyenge voltam hogy az ugyeleten kotottem ki. Ott azt mondtak virus (nekem is zoldes volt a szekletem) kaptam infuziot. Es szigoru dietan vagyok. Azota 1szer voltam wcn... Remelem elmulik...
21 L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!