Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Alvásgondok, túlzott fáradékon...

Alvásgondok, túlzott fáradékonyság. Betegségre utalhat?

Figyelt kérdés

16 éves vagyok. Ez az évem igencsak fárasztónak bizonyul (előrehozott érettségire készülök, ingázok 3 város között, káosz az egész) és problémáim vannak az alvással.

Szinte nem tudok egy napot meglenni egy délutáni alvás nélkül, minden délután 1-2 órát alszok, frissnek érzem magam, tanulok és megint alszok. A szociális életemmel nincsenek bajok, nem vagyok depressziós meg semmi. Ami a legnagyobb baj, hogy van amikor csak 5 órám van, jóformán semmit se csinálunk, de én még ebben is elfáradok..mi lehet az oka??

Most is aludtam 9 óràt, semmi szellemieg vagy fizikailag megterhelőt nem csináltam, de most is szunyókához készülődök. Kezd frusztrálni ez a fáradtságom. Mi lehet a gondom? El akarok menni laborba, de júliusra kaptam csak időpontot. Mit javasoltok mit egyek, tegyek hogy ne legyek mindig fáradt?

Az éjszakát végig alszom, ha tehetném mindig aludnék. Ez kb. Fél éve megy.

2017. máj. 6. 15:17
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

" Ez az évem igencsak fárasztónak bizonyul (előrehozott érettségire készülök, ingázok 3 város között, káosz az egész)"

" Mit javasoltok mit egyek, tegyek hogy ne legyek mindig fáradt? " Azt, hogy ne hajszold magad! :-)

Fiatal, növésben lévő szervezet vagy - szükséged van a pihenésre is. A szellemi fáradság is kimerítő tud lenni...

Ha meg nem tudsz lazítani, akkor menj el futni, úszni, és fogadd el, hogy most sokat kell aludnod.

Amúgy miért csinálsz 16 évesen előrehozott érettségit - ha szabad kérdeznem? Mert 17 évesen megérteném, de 16 évesen nem korai egy kicsit?

2017. máj. 6. 15:43
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Némelyek azt állítják, hogy a mézben lévő cukor a legjobban segíti a szervezet regenerálódását. Akik a fahéj – méz keverékét hasznáták néhányszor naponta (főleg d.u. 3 óra tájt, mikor a szervezet aktivitása kezd csökkenni), egy héten belül igazolták a szervezet aktivitásának a helyreállítását. (1EK méz: 1KK fahéj 1 pohár vízben elkeverni)

2017. máj. 6. 15:49
 3/4 A kérdező kommentje:
Nyelvi érettségit csinálok, nyelvvizsgám már megvan:) Nem akarok végzős évben még erre is tanulni,lesz elegem. Szerintem jó hogy előre gondolkodok, nem tudom miért lenne ez baj? Ennyivel kevesebb.
2017. máj. 6. 15:51
 4/4 szamo77db ***** válasza:
Agyon hajszoltad magad. Pihenni is kéne, nem gondolod? A végtelenségig nem csinálhatod ezt.
2017. máj. 6. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!