Ez vajon aranyér?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Pár nappal ezelőtt, egészen pontosan hétfőn (04. 17) vettem észre, hogy székletürités után véres volt a papir. Utána pár napig nem voltak ilyen problémáim, most viszont újra felfedeztem a vért. Semmi fájdalmat nem érzek igazából, a vérzésen kivül más tüneteim nincsenek. Ezért sem tudom megállapitani, hogy ez aranyér (ha az belső vagy külső?), rák vagy esetleg polip lehet. A bökkenő, hogy iszonyatosan félek az orvosoktól, legfőképpen az ilyen vizsgálatoktól, viszont nyilván, ezt meg szeretném szüntetni. Esetlegesen tudtok nekem házi gyógymódokat mondani?2017. ápr. 22. 23:27
1/5 A kérdező kommentje:
Helyesbitenék, üritéskor érzek valamennyi fájdalmat, de ez egyáltalán nem olyan erős, épp, hogy kellemetlen, és utána el is múlik.
2017. ápr. 23. 00:00
2/5 anonim válasza:
Kkemény széklettől, vagy hasmenés után lehet akár aranyér is, de végbélrepedés is, főleg ha friss piros vér jött.
Sebészeten megnézik és ha az, akkor kapsz rá kenőcsöt, kúpot.
3/5 Pista1979 válasza:
De viszont ugy az aranyérre mint a repedésre jellemző a fájdalom is...Ha nincs viszketés és fájdalom...sem kis dudor a végbél tájékon akkor nem aranyér,esetleg ha hasmenésnél ki nem marodott a végbél nyillásnál...de akkor is fájnia kellene..Orvos megmondja.....
4/5 Dr.Bánfalvi Péter válasza:
A vérzést aranyér, végbélrepedés, gyulladás, stb., de valóban akár polip, rák is okozhatja. Aranyér tablettát, Proktis M kúpot érdemes lehet megpróbálni. De ha a vérzés nem múlik, menjen vele szakemberhez, proktológushoz.
5/5 anonim válasza:
Szia. Mindenféleképpen ajánlom az orvosi vizsgálatot, nekem is ugyanilyen panaszom volt. Nekem hosszan elhúzódó belső aranyér volt, ami aztán elmúlt ilyen-olyan vény nélküli kúpoktól, de a vérzés a kemény székletnél megmaradt. Ujjal vizsgált az orvos, egyáltalán nem fájt, és kiderült, hogy végbélrepedésről van szó, amire vényköteles kenőcsöt és kúpot írt fel. 3 hetes kezelés, de már a 2. naptól kezdve nem volt véres széklet akkor sem, ha keményebb volt. Nem kell az orvostól tartani, mert ő tudja megmondani mitől van a vérzés, ami egyébként nem játék. Nem ajánlok és nem is tudok otthoni gyógymódot rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!