Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ez vajon aranyér?

Ez vajon aranyér?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Pár nappal ezelőtt, egészen pontosan hétfőn (04. 17) vettem észre, hogy székletürités után véres volt a papir. Utána pár napig nem voltak ilyen problémáim, most viszont újra felfedeztem a vért. Semmi fájdalmat nem érzek igazából, a vérzésen kivül más tüneteim nincsenek. Ezért sem tudom megállapitani, hogy ez aranyér (ha az belső vagy külső?), rák vagy esetleg polip lehet. A bökkenő, hogy iszonyatosan félek az orvosoktól, legfőképpen az ilyen vizsgálatoktól, viszont nyilván, ezt meg szeretném szüntetni. Esetlegesen tudtok nekem házi gyógymódokat mondani?

2017. ápr. 22. 23:27
 1/5 A kérdező kommentje:
Helyesbitenék, üritéskor érzek valamennyi fájdalmat, de ez egyáltalán nem olyan erős, épp, hogy kellemetlen, és utána el is múlik.
2017. ápr. 23. 00:00
 2/5 anonim ***** válasza:

Kkemény széklettől, vagy hasmenés után lehet akár aranyér is, de végbélrepedés is, főleg ha friss piros vér jött.

Sebészeten megnézik és ha az, akkor kapsz rá kenőcsöt, kúpot.

2017. ápr. 23. 06:45
 3/5 Pista1979 ***** válasza:
De viszont ugy az aranyérre mint a repedésre jellemző a fájdalom is...Ha nincs viszketés és fájdalom...sem kis dudor a végbél tájékon akkor nem aranyér,esetleg ha hasmenésnél ki nem marodott a végbél nyillásnál...de akkor is fájnia kellene..Orvos megmondja.....
2017. ápr. 23. 15:17
 4/5 Dr.Bánfalvi Péter válasza:
A vérzést aranyér, végbélrepedés, gyulladás, stb., de valóban akár polip, rák is okozhatja. Aranyér tablettát, Proktis M kúpot érdemes lehet megpróbálni. De ha a vérzés nem múlik, menjen vele szakemberhez, proktológushoz.
2017. jún. 5. 17:04
 5/5 anonim válasza:
Szia. Mindenféleképpen ajánlom az orvosi vizsgálatot, nekem is ugyanilyen panaszom volt. Nekem hosszan elhúzódó belső aranyér volt, ami aztán elmúlt ilyen-olyan vény nélküli kúpoktól, de a vérzés a kemény székletnél megmaradt. Ujjal vizsgált az orvos, egyáltalán nem fájt, és kiderült, hogy végbélrepedésről van szó, amire vényköteles kenőcsöt és kúpot írt fel. 3 hetes kezelés, de már a 2. naptól kezdve nem volt véres széklet akkor sem, ha keményebb volt. Nem kell az orvostól tartani, mert ő tudja megmondani mitől van a vérzés, ami egyébként nem játék. Nem ajánlok és nem is tudok otthoni gyógymódot rá.
2018. máj. 24. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!