Herpesz? Mi tévő legyek?
Tegnap barátommal voltunk együtt,majd az együttlét után vettük észre,hogy van valami herpesz-szerű a száján,de azt mondta nem fáj,pedig máskor szokta érezni,ha kijön.
Másnap reggel már szebb volt,de azt mondta szerinte herpesz.
Most akkor én is elkaptam? Meg akkor odalent is?
Igen járt,meg ugye csók is...de tegnap sem volt olyan hólyagos mint a herpesz,reggelre meg már annyi sem látszódott.
Meg most akkor várjak 2 hetet,hogy nálam is kijöjjön?
Ha elég erős az immunrendszered, akkor nem biztos, hogy kijön nálad is, de kijöhet. Sőt, nem is biztos, hogy herpesz.
Nekem is van most valami a szám szélén, de nem mondanám herpesznek, bár én is azt gondoltam, mivel nekem eleve nem a szám oldalánál, hanem a felső ajkamon szokott kijönni és nem is volt hólyagos. Én arra gondolok, hogy mivel beteg vagyok, (megfázás) szárazabb a nyálkahártyám mindenhol, reggelre teljesen kiszárad a szám, az orrom, így lehet, hogy csak kiszáradt és berepedt ott a bőr és azért lett ott egy kisebb seb.
Köszi a választ,most kicsit megnyugodtam. Meg arra is gondoltam,hogy ha az lenne már reggelre kijött volna nálam is ,mert nálam még (lekopogom) sosem volt.
Inkabb most csak azt nem tudom,hogy várjak-e 2 hetet a következő aktusig,mert annyi idő a lappangás és nem szeretném,hogy a párom esetleg odalent is megfertőződjön,mert így is eleget szenved mikor a száján jön ki,meg persze én sem akarnám elkapni.
Ha az adott herpes típus már a szervezetében van akkor nem fog máshol megfertőződni, ha csak nincs tropán az immunrendszere. Szemét kis jószág a herpesz, de legalább lokalizálódik és egy helyben marad, azon a környéken ahol eredetileg bejutott a vírus.
Az, hogy még nem volt herpeszed amúgy nem jelent semmit. Az emberek java hordozza, sokan teljesen tünetmentesen. Nekem is van olyan barátom akinek óvodás korában volt egy darab outbreakje (amire ő már nem is emlékszik) és azóta semmi, más meg stresszel egy kicsit és ellepi a száját.
Az aftákat is okozhatja herpesz vírus, de ott nem lehet egyértelműen eldönteni, hogy az e az oka nem pedig trauma vagy más vírus okozza a fekélyeket. Ebben az esetben a vérből csinált herpes teszt sem ér sokat, mert mint már írtam a többség hordozza a vírust és nem csak akkor van a szervezetben ha annak külső jele is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!