Ha az Asperger-szindróma tünetei egy az egyben igazak rám, nagy eséllyel az is vagyok?
Eddig nem is tudtam, hogy az ilyen - egyszerűen mondva - "fura" emberekre külön szó van.
Aztán olvastam erről a betegségről és teljesen ledöbbentem, mert mintha kimondottan rólam írták volna.
Gondolok itt ezekre: szemkontaktuskerülése vagy merev bámulás; megrögzött rituálékhoz való ragaszkodás; új elméleti esetleg gyakorlati szabályok nehéz felfogása; más emberek érintésére való érzékenység; átlagos v. átlag feletti intelligencia; nagyon korlátozott és szélsőséges érdeklődési kör; depresszióra való hajlam; ingerek nehéz feldolgozása; testbeszéd rosszul/nem értelmezése; irónia/játékos viccelődés nehezen felismerése; szegényes kommunikáció; kommunikációs képességek alulfejlettsége; bizonyos anyagok/ízek iránti túlzott irritáció....
és még sorolhatnám.
Igazából kisgyerekként is teljesen úgy viselkedtem, mint egy autista, mondták is a szüleimnek az óvónők/tanárok, hogy elvihetnének valami vizsgálatra, mert valami nagyon nem oké velem. Ugyan nem vittek sehova, mert nem tartották fontosnak, ezt csak azért írtam le, mert másnak is feltűnt a probléma, nemcsak én találom ki. Nagyon valószínű, hogy aspergeres vagyok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!