Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ha az Asperger-szindróma...

Ha az Asperger-szindróma tünetei egy az egyben igazak rám, nagy eséllyel az is vagyok?

Figyelt kérdés

Eddig nem is tudtam, hogy az ilyen - egyszerűen mondva - "fura" emberekre külön szó van.

Aztán olvastam erről a betegségről és teljesen ledöbbentem, mert mintha kimondottan rólam írták volna.

Gondolok itt ezekre: szemkontaktuskerülése vagy merev bámulás; megrögzött rituálékhoz való ragaszkodás; új elméleti esetleg gyakorlati szabályok nehéz felfogása; más emberek érintésére való érzékenység; átlagos v. átlag feletti intelligencia; nagyon korlátozott és szélsőséges érdeklődési kör; depresszióra való hajlam; ingerek nehéz feldolgozása; testbeszéd rosszul/nem értelmezése; irónia/játékos viccelődés nehezen felismerése; szegényes kommunikáció; kommunikációs képességek alulfejlettsége; bizonyos anyagok/ízek iránti túlzott irritáció....

és még sorolhatnám.

Igazából kisgyerekként is teljesen úgy viselkedtem, mint egy autista, mondták is a szüleimnek az óvónők/tanárok, hogy elvihetnének valami vizsgálatra, mert valami nagyon nem oké velem. Ugyan nem vittek sehova, mert nem tartották fontosnak, ezt csak azért írtam le, mert másnak is feltűnt a probléma, nemcsak én találom ki. Nagyon valószínű, hogy aspergeres vagyok?

2017. márc. 25. 14:20
 1/2 anonim ***** válasza:
49%
A dolgok amiket felsoroltál minden 3. emberre igazak.
2017. márc. 25. 15:15
 2/2 anonim ***** válasza:
Ha ezek így mind együtt vannak, akkor sanszos, de azért valószínűségszámításba ne bocsátkozzunk. Keress fel egy erre szakosodott diagnosztikai központot, ott majd válaszolnak a kérdésedre a vizsgálatok után.
2017. márc. 26. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!