Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Miért volt 115 a pulzusom...

Miért volt 115 a pulzusom éjfélkor az ágyban fekve? Nagyon aggódók.

Figyelt kérdés

Mostmár nagyon aggódok... a szívem nagyokat vert, délután rámjött egy gyengeségi hullám és pocsék a hangulatom. A kórház, háziorvoshoz küldött este mentem mert nem akartam várni, 74 volt a pulzusom, ÉLETEMBE 0 KOFFEIN, EN ITAL, CIGI, DROG, nagyon aggódom!

fiatal férfi felnőtt..

Pajzsmirigy alulműködésem volt, és vashiányom, de ilyen tüneteket akkor se tapasztaltam, most is vashiányos vagyok. Az okát kétlem háziorvos kideríti de hátha elküld máshová.

Alvászavarom is volt mert ma 10.- kor feküdtem volna..

2017. márc. 23. 00:27
 1/5 A kérdező kommentje:
ELŐTTE 74 VOLT A PULZUSOM! MÉG TEGNAP ELŐTT !!!
2017. márc. 23. 00:28
 2/5 anonim ***** válasza:

Egy szimpla panik roham. Ne aggodj miatta. Tudom, nehez ezt elhinned, de sajnos tapasztalat.

En ilyenkor, mikor erzem mi kovetkezik, bedovok egy frontint. Az se szunteti meg a tuneteket, de enyhiti.

Pulzus valtozasok, diszkonfort erzes, szorito mellkas, hidegverejtek, remeges, szedules.

Viszont nincs alladba, karba sugarzo fajdalom. Nem teljesen olyan, mint amikor raulnek a mellkasodra. Ha megis, akkor sziv eredetu. Egyebkent kicsi az eselye.

Nekem sajnos ilyen aproaagok is kivaltjak, ha alszok delutan. Vagy ha nagyon faradt vagyok. A frontok raadasul rontanak rajta.

Ne panikolj. Ilyenkor beszelgess egy baratoddal. Uljetek le filmet nezni, valami ami erdekel, nevessetek rajta, lazits. De ne magadban legyel, az ront a helyzeten mert magadat figyeled.

Sajnos bar azt mondtak nekem, hogy kifogom noni, nem igy lett. Most 37 vagyok, ellenben nagyon jol megtanultam kezelni.

2017. márc. 23. 01:36
 3/5 A kérdező kommentje:
de délutántól ilyen és megint rossz. nem fölkeltem és annyi volt.
2017. márc. 23. 12:25
 4/5 anonim ***** válasza:

Hasonló tüneteim voltak. A háziorvos beutalt kardiológiára, ott kaptam 24 órás vérnyomásmérőt, majd 24 órás EKG-t (ez folyamatosan rajtam volt, éjjel is).

A vizsgálat eredménye az volt, hogy bár alapvetően jól működik a szívem, de a pulzusom és a vérnyomásom enyhén emelkedett, ezért kaptam rá először ACE-gátlót, majd váltottunk beta-blokkolóra (férfiaknál a beta-blokkolóval érdemes vigyázni, mert merevedési zavart okoz).

A lényeg, hogy az emelkedett pulzus nem jelent közvetlen veszélyt, de hosszú távon (!) a szív idő előtti kimerüléséhez vezethet, ezért érdemes kezelni. Nálam ez genetikai eredetű: apám ugyanebben szenvedett, neki 40 éves korára már kimerült a szíve, mondjuk kapott pacemakert, úgyhogy azzal tud élni, de valószínűleg, ha korábban kezelik, akkor a pacemaker sem kellene.)

2017. márc. 23. 13:50
 5/5 anonim ***** válasza:
Az enyhén emelkedettet úgy kell érteni, hogy kb. 20 éves koromtól kezdve a pulzusom normál állapotban is 90 körül volt, de akár fekvő helyzetben is fel tudott menni 110-120-ra, minden különösebb ok nélkül. Ami természetesen nem vészes, csak kellemetlen és a későbbi problémák miatt kell kezelni.
2017. márc. 23. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!