Mi baja lehet a derekamnak?
11-13 éves korom között nőttem 30 centimétert. Innentől kezdve egyre többször fájt a hátam,gerincem,derekam. Sportolgattam,minden,különösebb probléma nélkül elvoltam.
Egy-másfél éve viszont iszonyatosan fáj a derekam,csak a derekam, körbe az egész. Voltam orvosoknál,meg is röntgenezték, de a 'sokat nőttél hirtelen, ülj egyenesen'-nél sosem kaptam jobb infót.
Az elmult fél évben még rosszabb lett. Szinte minden reggel ébredésnél fáj,majd egész nap. Ma estére meg annyira bedurrant mint még soha.
Ami még jellemző, hogy nem tudok állni. Iskolai ünnepségeknél,stb 20-25 perc folyamatos állás után LE KELL guggolnom vagy hajlonganom kell jobb-balra, mert nagyon fáj.
Egyedül az előre/oldalra hajlongás, derék nyújtása segít rajta, de akkor is csak arra a pár másodpercre.
17/f
Én is így voltam. A diagnózis "lumbágó isiásszal" reumatológusnál. Ami magyarra fordítva deréktáji fájdalmat jelent. De semmi több az orvosok felől.
Székürítési problémáid nincsenek még? Ha vannak, akkor a szigma-bél kötőszöveteinek gyulladása. Ezt ki kell melegíteni. infralámpa, és meleg vizes beöntés kellemes érzést kelt. Ki kell próbálni! Ha érdekel, priviben részletesebben.
Nekem sokáig nem ismerték fel miért fáj a derekam... Röntgen gyógytorna gyógyszer. Na ezek közül voltam párszor röntgenen és 3 gyógytorna, a gyógyszereket nem voltam hajlandó beszedni.
Amikor már aludni sem tudtam hetekig a fájdalomtól elmentem egy maszek reumatológushoz. Neki egyértelmű volt az összes tünetem. Irt beutalót mr vizsgálatra ahol bebizonyosodott a fájdalom oka. Sacroileitis...
Legtöbb doki csak legyint a derékfajásra, tornázz ússz erösitsd a hátizmaid, kend be, szedj gyogyszert, ülj állj egyenesen stb...
Holott vannak komolyabb okok is a háttérben. Csak a legtöbb orvos a nemtörődöm kategória...
Járj utána. Egy mr sokkal többet ér mint a röntgen. Ja mostmár annyira "tönkrement" az a gyulladt rész hogy a röntgen is kimutatja... ne várj, járj utána
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!