Mitől hullik a hajam? 16/L
Csomókban hullik a hajam. 😖 Nem festetem, szinezve sincsen, a hajvégeim nem töröttök, orvosi beavatkozásom sem volt a közel múltban, betegségről sem tudok. Mell alá érő hajam van, és eddig sosem volt, mindig rövid hajú voltam, de én nem gondolom, hogy ez miatt lenne. Nagyon kétségbe vagyok esve, mert nem szeretném elveszíteni a hajamat... ☹ És persze az sem kellemes, hogy bárhol, bármit csinálok, mindenhol a hajszálak vannak. Már fésülködni se nagyon merek, mert egy tenyérnyi hajkupac hullik ilyenkor is ki....
Mit gondoltok miért lehet? Mit csinálhatok, hogy megállítsam a hajhullást?
Segítségeiteket és válaszaitokat előre is köszönöm! Természetesen minden válaszolónak megy a lájkocska!!🤗
Pajzsmirigy problémád sincs? Ezek mögött a tünetek mögött ált.hormonális problémák szoktak állni, vagy a nem megfelelő táplálkozás. Nem jut elegendő vitaminhoz a szervezeted.
Pár tanácsot tudok adni, amit kipróbálhatsz, hátha segít. Viszont ha nem látsz változást, akkor jobb ha elmész orvoshoz, hogy a dolgok után járjatok.
• A rendszeres masszázs, akár samponozás közben végzed, akár szárazon, serkenti a vérkeringést, így a tápanyagok jobban hasznosulnak.
• A legjobb, ha a serkentő masszázst kiegészíted valamilyen hajnövesztő készítmény alkalmazásával. A Bánfi hajszesz, a Varga-cseppek vagy más gyógynövényes készítmények régóta segítenek a ritkuló hajon. Mindig olvasd el a használati utasítást.
• A vitamindús táplálkozás elengedhetetlen a haj egészségének szempontjából. Ha a szervezet vitaminhiányban szenved, akkor a haj erőtlen lesz, és hullani kezd. A B-vitaminokat tojásból viheted be a szervezetedbe a leghatékonyabban.
• A hajhullás egyik leggyakoribb oka a nők körében a vérszegénység. Ha nincs elég vas a szervezetedben, akkor a körmeid töredezni kezdenek, a hajad pedig hullani. Nőként különösen fontos, hogy elegendő vasat fogyassz. A vörös húsok tartalmazzák a legjobban hasznosítható formában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!